Παρασκευή 18/6/2021

«Ντου» στις φυλακές Κέρκυρας: Τα ευρήματα των Αρχών

Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησε η Αστυνομία σε δύο πτέρυγες της φυλακής, στην Κέρκυρα και όπως αποδείχθηκε απέτρεψε ενδεχόμενη ένοπλη επίθεση μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στις ακτίνες Ζ και Ε όπου εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, ένα ανατολικού τύπου κι ένα μικρό 25άρι.

Όπως έγινε γνωστό, το ένα όπλο ήταν κρυμμένο μέσα σε τοίχο όπου είχε κατασκευαστεί ειδική κρύπτη και το άλλο μέσα σε σιφόνι αποχέτευσης. Στα ίδια σημεία βρέθηκαν γεμιστήρες, 17 σφαίρες, στιλέτα, μαχαίρια και ναρκωτικά. Η έρευνα έγινε υπό τον συντονισμό του αστυνομικού διευθυντή Κερκύρας, Μάνθου Γιαννούλη και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών της Αστυνομίας, ενώ συμμετείχαν και άνδρες της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν είτε για απόδραση, είτε για ομηρία, είτε για επίθεση με στόχο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι πρόσφατα είχαν υπάρξει απειλές από κρατούμενους με μεγάλη ισχύ στην φυλακή. Εικάζεται, ότι τα όπλα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σύντομα, καθώς ήταν απόλυτα λειτουργικά και είχαν αρκετές σφαίρες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, τα δύο πιστόλια εστάλησαν στη διεύθυνση εγκληματολογικού, για γενετικό υλικό κι αποτυπώματα. Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα, με σκοπό να εντοπιστούν οι κάτοιχοι των όπλων και να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν να τα περάσουν από την είσοδο των φυλακών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ