Τρίτη 3/8/2021

«Άναψαν τα αίματα» στη δομή της Μαλακάσας, όταν έμαθαν για τη φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας!

Στο… παρά πέντε αποφεύχθηκε χθες Τετάρτη μεγάλη ένταση με σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα, όταν μαθεύτηκαν τα νέα της μεγάλης φωτιάς που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας.

Συγκεκριμένα, όταν οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό πληροφορήθηκαν τα γεγονότα στη Λέσβο, εξαγριώθηκαν και επιχείρησαν σε έξαλλη κατάσταση να σπάσουν την κεντρική πόρτα της δομής, για να βγουν έξω! Για λίγα λεπτά η κατάσταση ήταν έκρυθμη, ωστόσο με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν την ένταση, οι εργαζόμενοι της δομής προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους πρόσφυγες. Έπειτα από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αλλοδαποί δέχτηκαν να επιστρέψουν στους οικίσκους τους.

Παράπονα για την καραντίνα

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασαν παράπονα για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή και συγκεκριμένα για την ποιότητα του φαγητού, αλλά και για την καραντίνα που έχει επιβληθεί. Υπενθυμίζεται πως η δομή στη Μαλακάσα βρίσκεται σε καραντίνα ως και τις 21 Σεπτεμβρίου, καθώς μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα κορωνοϊού.

Παράλληλα, για τους ίδιους λόγους και για το ίδιο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε καραντίνα και δύο άλλες δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, στο Σχιστό και στον Ελεώνα αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δικαίωμα εισόδου στις δομές έχει μόνο το προσωπικό που προσφέρει υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινότητα των χώρων.

(φωτό: αρχείο)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ