Τρίτη 22/6/2021

Μέγα φιάσκο με 27.000 ακατάλληλες μάσκες που θα μοιράζονταν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Δεν φτάνει που οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για δωρεάν μάσκες, έπεσαν στο κενό καθώς για αρχή θα μοιραστεί μία σε κάθε μαθητή, τώρα βλέπουμε και την προχειρότητα στις κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Μετά από έλεγχο της ΚΕΔΕ, σε 27.000 μάσκες διαπιστώθηκε ότι ήταν ακατάλληλες και δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Το Ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων (ΕΒΕΤΑΜ) κλήθηκε να εξετάσει τις σύνθεση των μασκών και την πυκνότητα της πλέξης, οι οποίες βρέθηκαν ακατάλληλες και έπρεπε να αποσυρθούν.

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαβεβαιώνει στο thestival.gr ότι όλα θα είναι έτοιμα έως την Δευτέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ η ποσότητα των μασκών θα αντικατασταθεί από άλλον προμηθευτή: «Το ζήτημα που προέκυψε αφορά στις προδιαγραφές των μασκών. Παρά τις ενστάσεις του προμηθευτή, ως βήμα σοβαρότητας κι υπευθυνότητας απέναντι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας, η ποσότητα αυτή θα αντικατασταθεί άμεσα από άλλον προμηθευτή, εντός του υπάρχοντος διαγωνισμού».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ