Καταπέλτης ο γιος του ο Γραικού στο δικαστήριο κατά του killer εμπόρου κρεάτων: «Είναι τραμπούκος ο δολοφόνος του πατέρα μου»

Must Read

Με τις καταθέσεις συγγενών του αδικοχαμένου Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής η πολύκροτη δίκη για την άγρια δολοφονία του, με κατηγορούμενο έναν 47χρονο έμπορο κρεάτων.

Ο άτυχος 59χρονος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 3 Νοεμβρίου 2016, λίγο αφότου είχε επισκεφθεί σφαγείο της Χαλάστρας όπου συναντήθηκε με τον 47χρονο. Ύστερα από επίμονη έρευνα των Αρχών που δεν ήθελαν να κλείσουν την περίεργη ιστορία εξαφάνισης, το πτώμα βρέθηκε δυόμισι χρόνια μετά, θαμμένο σε βαθύ λάκκο, στο εκτροφείο του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού και κλοπή, στην περιοχή Ανατολικό.

Ο γιος του άτυχου 59χρονου, που κατέθεσε την Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «τραμπούκο» και εξήγησε ότι έμαθε για την εξαφάνιση του πατέρα του από τη μητέρα του.

«Παίρναμε τηλέφωνα σε συγγενείς και φίλους. Είδα τον κατηγορούμενο την επόμενη μέρα έξω από το σφαγείο. Μας έλεγε “να σας βοηθήσω, είμαι δίπλα σας για ό,τι χρειάζεστε”. Μας είπε ότι έγινε η συναλλαγή και ότι έφυγαν προς διαφορετική κατεύθυνση. Γνώριζα ότι ο πατέρας μου είχε να παίρνει χρήματα από τον κατηγορούμενο. Πήγε στον στάβλο του για ζητήσει τις προηγούμενες οφειλές» είπε ο νεαρός και πρόσθεσε, σύμφωνα με το grtimes.gr: «Εκ των υστέρων μάθαμε ότι (ο κατηγορούμενος) είχε πολλούς απλήρωτους. Υπήρχε η φήμη ότι ήταν τραμπούκος και ότι τον φοβούνταν. Είχε βάρος 120-130 κιλά και παλιά ήταν πυγμάχος. Ο πατέρας μου πήγε στον στάβλο επειδή θεωρούσε ότι εξαπατήθηκε».

Η υπόθεση είχε μετατραπεί σε θρίλερ για γερά νεύρα, αφού η εξιχνίαση έγινε έπειτα από δυόμισι χρόνια. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε προς τα τέλη του 2018, όταν οι αστυνομικοί έψαχναν να βρουν ένα σημάδι του αυτοκινήτου τύπου 4×4 του θύματος στην ευρύτερη περιοχή του Αξιού. Τελικά, τον Μάιο του 2019 έγινε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από υπόδειξη αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης.

Εκεί βρέθηκε αρχικά θαμμένο σε βαθύ λάκκο το αγροτικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια το πτώμα του Γραικού. Το έδαφος στο σημείο εκείνο είχε υγρασία λόγω του ποταμού, με αποτέλεσμα η σορός να μην αποσυντεθεί πλήρως και να βρεθεί σε κατάσταση σαπωνοποίησης, όπως αποκάλυψε τότε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Δημήτρη Γραικού, Σωκράτης Τσαντίρης.

Οι Αρχές απέδωσαν το κίνητρο του εγκλήματος σε οικονομική διαφορά που είχαν οι δύο άνδρες για την αγοραπωλησία των ζώων, καθώς ο 46χρονος φαίνεται να μην έδωσε καθόλου χρήματα στο θύμα μετά τη σφαγή των ζώων του, το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This