6/10/2022

Απόστολος Πετράκης: Από «άνθρωπος της νύχτας» ισχυρός άνδρας της Δόξας Δράμας, μετά από θητεία στον… Κορυδαλλό!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Πέρασε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που λέγεται Κορυδαλλός, εξέτισε την ποινή που του επιβλήθηκε για φυσική αυτουργία στην απαγωγή του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, και επέστρεψε «καθαρός» στην κοινωνία, αναλαμβάνοντας χρέη συμβούλου στην Δόξα Δράμας: ο λόγος για τον Απόστολο Πετράκη, τον νέο ισχυρό άνδρα της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας!

Ήταν πίσω στο 2009, όταν το όνομα του Απόστολου Πετράκη περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την απαγωγή του -εκλιπόντος, πλέον- εφοπλιστή έξω από το σπίτι του στο Καβούρι, ενώ κατευθυνόταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του προς τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του συνοδευόμενος μόνο από τον οδηγό του. Ο Πετράκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών ως φυσικός αυτουργός, ενώ ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση της απαγωγής είχε καταδικαστεί ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Γεννημένος στην Επισκοπή Ρεθύμνου πριν από σχεδόν 45 χρόνια, ο Απόστολος Πετράκης είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα, ωστόσο πολύ γρήγορα βρήκε ενδιαφέροντα στον κόσμο της νύχτας. Εργάστηκε ως σερβιτόρος και μπάρμαν, ενώ βρέθηκε και στο πόστο του πορτιέρη λόγω της σωματοδομής του.

Δικά του μαγαζιά

Σύντομα η πορεία του τον οδήγησε στην Αθήνα, όπου ανέλαβε επικεφαλής στη συνοδεία ασφαλείας του γιου γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία. Παράλληλα, συνέχισε να… κλείνει «πόρτες» σε κέντρα διασκέδασης και να αποκτά γνωριμίες,νονών της νύχτας» στη συνέχεια οργανώθηκαν στη λεγόμενη Greek Mafia σε μια εποχή που τα «βαριά» ονόματα της νύχτας εκείνης της εποχής είχαν… εκρηκτική ισχύ. Σε σύντομο διάστημα ανέπτυξε δραστηριότητα με δικά του μαγαζιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πολυσέλιδη ποινική δικογραφία που έχει σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής, όσοι συμμετείχαν τότε σε γνωστές ομάδες «νονών της νύχτας» στη συνέχεια οργανώθηκαν στη λεγόμενη Greek Mafia, η δράση της οποίας περιλαμβάνει πλήθος κακουργηματικών αδικημάτων, όπως έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Διερχόμενο τρένο παρέσυρε και διαμέλισε άνδρα στα Τρίκαλα

Ένα από αυτά ήταν και η συμμετοχή στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Ήταν 12 Ιανουαρίου 2009 όταν στήθηκε η ενέδρα στον γνωστό εφοπλιστή, ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον οδηγό του προς τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του. Τα ίχνη τους χάθηκαν έξω από μια πολυτελή βίλα, ο συντηρητής της οποίας είχε αντιληφθεί από νωρίς το πρωί μια ασυνήθιστη κινητικότητα.

Ακολουθούν διαπραγματεύσεις με την οικογένεια, με τους απαγωγείς να αξιώνουν μεγάλο χρηματικό ποσό. Οκτώ ημέρες αργότερα -και αφού έχουν καταβληθεί λύτρα ύψους 30.000.000 ευρώ τα οποία είχαν προσημειωθεί– οι απαγωγείς αφήνουν ελεύθερο τον εφοπλιστή. Η σύζυγός του, Κατερίνα, είχε αναλάβει προσωπικά όλες τις επαφές, ως και την παράδοση των λύτρων.

Ομολόγησε ότι τον απήγαγε

Σχεδόν έξι μήνες μετά συλλαμβάνεται ο Απόστολος Πετράκης, ο Ρεθυμνιώτης με τη χαρακτηριστική βαριά προφορά, και ομολογεί ότι αυτός απήγαγε τον Παναγόπουλο.

Στη δίκη που ακολούθησε ο Πετράκης επιχείρησε να αναλάβει προσωπικά όλη την ευθύνη και να απαλλάξει τους συγκατηγορουμένους του υποστηρίζοντας πως «δεν είχαν καμία ευθύνη». Λίγο καιρό μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ο μελλοντικός παράγοντας της Δόξας Δράμας είχε αναφερθεί στην απαγωγή μιλώντας μέσα από τη φυλακή. «Επέλεξα τον Παναγόπουλο γιατί είχε μόνο έναν οδηγό και καθόλου προσωπική ασφάλεια» είχε πει, προσθέτοντας: «Παρακολουθούσα το σπίτι του εφοπλιστή και είχα σχεδιάσει όλες τις διαδρομές και τους δρόμους».

Όταν εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε, ο Απόστολος Πετράκης ασχολήθηκε πλέον αποκλειστικά με την επιχείρησή του εμπορίας κρητικών προϊόντων στο Ρέθυμνο, την οικογένειά του και το ποδόσφαιρο. Προ τριετίας διετέλεσε παράγοντας του Αστέρα Ρεθύμνου, ενώ είχε ασχοληθεί επίσης και με τον Ηρόδοτο. Βάσει της αθλητικής νομοθεσίας, λόγω του ποινικού παρελθόντος του, ο Απόστολος Πετράκης δεν μπορεί να αποκτήσει μετοχές της Δόξας Δράμας και να κατέχει κάποιο αξίωμα στην ΠΑΕ.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Δίψα για Ταξίδια: Αδράξτε την ευκαιρία, παραμένοντας ασφαλείς σε έναν κόσμο ψηφιακών πληρωμών

«Δεν αγοράζω εγώ τη Δόξα Δράμας, αλλά άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου. Εγώ λειτουργώ συμβουλευτικά. Είμαι χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχω γνώση και όραμα για το ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, αυτό που ανέλαβα είναι να φτιάξω είναι να βοηθήσω στη μεταβίβαση των μετοχών σε ένα ιδιότυπο καθεστώς, καθώς ξέρετε ότι ο κ. Μπύρος μεταβίβασε τις μετοχές σε 100 ανθρώπους. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν. Αυτήν την υπόθεση ανέλαβα. Αυτή είναι όλη η εμπλοκή μου. Δεν είναι κάτι κακό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Metropolis 95,5.

«Δεν γίνεται να τιμωρείσαι για πάντα»

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα ήθελε να εμπλακεί στα διοικητικά της Δόξας, είπε: «Δυστυχώς ο νόμος λέει ότι δεν μπορώ. Θεωρώ ότι είναι λανθασμένος. Εγώ πλήρωσα τα λάθη μου, αλλά έχω δικαίωμα να ζω. Δεν γίνεται να τιμωρείσαι για πάντα. Πλήρωσα όλα τα λάθη μου. Δεν κρύφτηκα, θέλω να κοιτάω τους πάντες στα μάτια. Θα μπορούσα κι εγώ να κρυφτώ πίσω από αχυράνθρωπους, όπως κάνουν άλλοι. Αν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου, δεν θα εμφανιζόμουν. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Πάλι, όμως, δεν θα είμαι ιδιοκτήτης ή μέλος του Δ.Σ. Αν δεν το απαγόρευε ο νόμος, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος στο ποδόσφαιρο!»

Μέχρι σήμερα τα 30.000.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου δεν εντοπίστηκαν, με εξαίρεση κάποια χαρτονομίσματα τα οποία είχαν βρεθεί κατά καιρούς σε διάφορες συναλλαγές. Κάποιες φήμες ήθελαν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα να βρίσκεται στην κατοχή του ποδοσφαιρικού -πλέον- παράγοντα, που άλλωστε γεννούσε ερωτήματα με την έντονη κοσμική ζωή του και τις απολαύσεις οι οποίες περιελάμβαναν από τζακούζι και πισίνες μέχρι σαμπάνιες και άλλες ανέσεις. Ωστόσο, στην ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα Κύθηρα - Αναφορές για νεκρούς

Μεταξύ άλλων, ο Πετράκης ρωτήθηκε πώς θα αντιδράσει αν του καταλογίσουν ότι θα επενδύσει στη Δόξα το ποσό από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου και απάντησε λέγοντας: «Αν περπατάς και σταματάς για να πετάξεις πέτρα στο κάθε σκυλί που γαβγίζει, δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου»!

Πάντως, αρκετοί στην ομάδα των μαυραετών εκφράζουν ήδη ανησυχίες για το αν τελικά θα τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρές εικόνες από τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο – Άγνωστος ο αριθμός των...

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι εικόνες από το ναυάγιο των Κυθήρων όπου 95 άνθρωποι...

1ο Παιδικό Φεστιβάλ: «Μαζί… και στο Παιχνίδι!» από το «Μαζί για το Παιδί»

Το «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι!»...

Αυτοκτόνησε 36χρονη υγειονομικός που βρισκόταν σε αναστολή

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι στα θύματα της καταστροφική διαχείρισης της πανδημίας της...

«Δεν ποδοπάτησα εγώ το γατάκι» λέει ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς

Αρνείται ότι είναι εκείνος που καταγράφηκε σε βίντεο να σκοτώνει ποδοπατώντας ένα μικρό γατάκι...

Απόπειρα γυναικοκτονίας στη Νίκαια – Γείτονας έσωσε 66χρονη από τα «νύχια» του συζύγου της!

Δολοφονικό αμόκ έπιασε, ως φαίνεται, έναν 70χρονο άνδρα, σήμερα το πρωί στη Νίκαια, καθώς...

Τρίκαλα: Γνωστός δικηγόρος της πόλης ο 50χρονος που διαμελίστηκε από αμαξοστοιχία

Στη θλίψη βυθίστηκε η πόλη των Τρικάλων, με το που έγινε γνωστό ότι ο...

Παλλήνη: 80χρονος εισέβαλε στην Πολεοδομία και «έλουσε» με ύποπτο υγρό υπαλλήλους!

Επίθεση σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας Ανατολικής Αττικής, στην Παλλήνη, εξαπέλυσε ένας 80χρονος άνδρας, ο...

1000+1 νικητές κερδίζουν από 1.000 ευρώ στο νέο ΣΚΡΑΤΣ «Χίλιες και μία Τύχες»

Σκανάρεις μέσα από OPAP Store App και μία εντυπωσιακή 3D απεικόνιση σου δείχνει αν έχεις κερδίσειΈνα νέο παιχνίδι ΣΚΡΑΤΣ, ...

Το δράμα της 44χρονης Βασιλικής που βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Αχαϊας προκάλεσε η είδηση ότι μια 44χρονη γυναίκα εντοπίστηκε...

Χαμός στο Twitter με την γέφυρα της Πέτρου Ράλλη που θυμίζει Νέα Υόρκη!

Η αναβάθμιση του φωτισμού της γέφυρας της Πέτρου Ράλλη και η σύγκρισή της με...

Νεκρός 22χρονος σε φρικτό τροχαίο στη Μύκονο – Διαμελίστηκε το κεφάλι του

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ένας 22χρονος εργαζόμενος στη Μύκονο, το πρωί...

Αυτά τα επιδόματα «χάνονται» λόγω αντικειμενικών αξιών

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Διερχόμενο τρένο παρέσυρε και διαμέλισε άνδρα στα Τρίκαλα

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στα Τρίκαλα, με έναν άνδρα να χάνει τη...

Απολογούνται οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 21χρονης στα Χανιά

Οι δράστες την βίασαν διαδοχικά και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν

Μυστήριο στην εξαφάνιση της Ευρυτανίας: Τι αναφέρει η ανακοίνωση για την 48χρονη

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια της γυναίκας

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί ζητούν 200.000.000 ευρώ αποζημιώσεις για τα Leopard!

Αποζημίωση εκτιμώμενου ύψους περί τα 200.000.000 ευρώ, που αφορά...

Δάκρυα στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα – Υποβασταζόμενος ο γιος του: «Ήσουν καταπληκτικός πατέρας»

Τον σπουδαίο ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα αποχαιρέτησαν σήμερα σε κλίμα...

Ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Καστοριά για την σαρωτική ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

«Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες...

Πύρρος Αναγνωστόπουλος: Αυτός είναι ο αριστοκράτης σύντροφος της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη αν και κρατάει πολύ χαμηλούς τόνους στην...

Το δράμα της 44χρονης Βασιλικής που βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Αχαϊας προκάλεσε η είδηση...

Αυτοκτόνησε 36χρονη υγειονομικός που βρισκόταν σε αναστολή

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι στα θύματα της...

Βέβηλος! Η δήλωση του Μητσοτάκη που θα μείνει στην Ιστορία

Η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα πλούσια, προσφέροντας πληθώρα λέξεων...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ