Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

«Περιποιείται» και την Κρήτη ο «Ιανός» – Προβλήματα στο Ηράκλειο και στο αεροδρόμιο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στην Κρήτη βρίσκεται ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός» με έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από τα δυτικά και έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Στην περιοχή του Κατσαμπά υπερχείλισε ο ποταμός και οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις. Στο κέντρο του Ηρακλείου πλημμύρισαν καταστήματα όπως και η πλατεία των Λιονταριών, ενώ η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και στο αεροδρόμιο της πόλης αφού δεν κατάφεραν να προσγειωθούν τρεις πτήσεις.

Προβλήματα, όπως μεταφέρει το cretapost.gr, έχουν καταγραφεί και στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας των κεραυνών και είναι συχνές οι μονόλεπτες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου. Μάλιστα, σε έναν πυλώνα της ΔΕΗ έγινε έκρηξη με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές του ανατολικού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, πολλά δωμάτια του ξενοδοχείου που έχει μισθωθεί για να καλύπτει της ανάγκες εστίασης, πλημμύρισαν, λόγω της έντονης βροχώπτωσης.

Κατέρρευσε μπαλκόνι στη Νέα Αλικαρνασσό!

Το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ ο Ιανός έδειχνε τα δόντια του στο Ηράκλειο με έντονη βροχόπτωση να σημειώνεται πάνω από την πόλη, στη Νέα Αλικαρνασσό σημειώθηκε πτώση ενός μπαλκονιού, όπως μεταφέρει το neakriti.gr

Η βροχή παρέσυρε το προστατευτικό στηθαίο ταράτσας, το οποίο με τη σειρά του συμπαρέσυρε το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτηρίου στην οδό Δημοκρατίας. Τα κομμάτια από το στηθαίο και το μπαλκόνι  έπεσαν πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα στα οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και οι ζημιές περιορίστηκαν στο μπαλκόνι και τα αυτοκίνητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]