Τετάρτη 23/6/2021

Ο καθηγητής Δερμιντζάκης για το Σύστημα Υγείας: «Oι γιατροί είναι πάρα πολύ καλοί αλλά οι υποδομές ελλείπεις»

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιντζάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στην αύξηση κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία διότι όπως τόνισε και ο ίδιος το Σύστημα Υγείας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο «δεν είναι στα καλά του» γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί προσθέτοντας ότι «οι γιατροί είναι πάρα πολύ καλοί αλλά οι υποδομές ελλείπεις».

Πολλοί επικρίνανε την επιβολή των 9 ατόμων σε συναθροίσεις κάνοντας λόγο ότι δεν συνάδει αυτό το μέτρο με την εικόνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στα σχολεία όπου κάθε τάξη περιέχει 25 παιδιά. Ο κ. Δερμιτζάκης απάντησε πως δεν πρέπει να συγκρίνουμε το κάθε μέτρο με το άλλο διότι σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζονται κάποια έξτρα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προστασία.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι Δημόσια Υγεία και όχι να προστατεύουμε τον καθένα ξεχωριστά, διότι στην κοινότητα αυτό είναι αδύνατο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης. Επίσης ανέφερε πως αν μία δραστηριότητα θεωρείται επικίνδυνη ενδέχεται να σταματήσει «αλλά δεν σταματάμε τα πάντα».

Σαρηγιάννης: Τηλεργασία και χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Από την μεριά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, θεωρεί πως η τήρηση των μέτρων θα βοηθήσει πολύ ωστόσο έχει διαπιστώσει ότι σε μεγάλο βαθμό, δεν έχει τηρηθεί σχεδόν κανένα μέτρο.  Από τέλος Οκτωβρίου πιθανολογεί ότι θα χρειαστεί η λήψη πρόσθετων μέτρων.

Η τηλεργασία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς θα έχει ορατές επιπτώσεις και στην αποφόρτιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης ο κ. Σαρηγιάννης είναι υπέρ της χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι μπορεί να καθυστερήσει την αύξηση των κρουσμάτων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ