Πέμπτη 17/6/2021

Άγνωστοι εξαπάτησαν αρτοποιό στην Κεφαλονιά με πρόσχημα τους πληγέντες από την θεομηνία!

Λίγες ημέρες μετά το φονικό πέρασμα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανού» από τα νησιά του Ιονίου και ενώ οι κάτοικοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους, αρκετοί είναι οι επιτήδειοι που με διάφορα προσχήματα προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ανυποψίαστους πολίτες εκμεταλλευόμενοι τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία. 

Τα περισσότερα υποψήφια θύματα αντιλαμβάνονται ότι οι άγνωστοι συνομιλητές έχουν πρόθεση να τους εξαπατήσουν, ωστόσο, ένας ιδιοκτήτης αρτοποιείου στην Κεφαλονιά πείστηκε ότι ο άγνωστος που του τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι είναι στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήθελε πράγματι να αγοράσει τρόφιμα για τους πληγέντες από την θεομηνία!

Ο άγνωστος έδωσε την παραγγελία ύψους 200 ευρώ, αλλά λίγο αργότερα έστειλε ηλεκτρονικά στον αρτοποιό ένα πλαστό παραστατικό κατάθεσης, στο οποίο δήθεν είχε κάνει λάθος καταβάλλοντας στον λογαριασμό του ποσό ύψους 2.000 ευρώ και ζήτησε να καταθέσει την υποτιθέμενη διαφορά.

Ο επιχειρηματίας, που δεν υποψιάστηκε την κομπίνα, κατέθεσε άμεσα τα χρήματα στον λογαριασμό του δράστη, όμως ο δράστης έγινε «καπνός» και δεν επικοινώνησε ξανά με τον αρτοποιό, ο οποίος όταν πλέον κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ο άγνωστος αναζητείται τώρα από την Ασφάλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ