Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Τι γίνεται με εκείνον τον διαγωνισμό για τις τεράστιες μάσκες;

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τζάμπα πήγαν οι κυβερνητικές δηλώσεις για νέο διαγωνισμό για την προμήθεια μασκών στα σχολεία μετά το φιάσκο με τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στον αγιασμό της σχολικής χρονιάς.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες και βάσει απόφασης έχουν δοθεί στην ΚΕΔΕ επιπλέον κονδύλια σχεδόν 500.000 ευρώ (συμπληρωματικά στα αρχικά 6,2εκ. ευρώ!) για να τρέξει ο νέος διαγωνισμός, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν πηγές της ΚΕΔΕ, δεν έχει έρθει καμία διευκρίνιση για τις προδιαγραφές από το Υπουργείο Υγείας κι ας έλεγε στις 18 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Σε ό,τι αφορά στις μάσκες διαβιβάζονται οι διευκρινίσεις σήμερα στους αρμόδιους επί των προδιαγραφών για τις μάσκες. Οι μάσκες θα δοθούν κανονικά, όπως έχουμε πει, στους μαθητές όλων των σχολείων χωρίς κόστος για τους μαθητές, είναι δωρεάν οι μάσκες και χωρίς κόστος για το Κράτος».

Βέβαια, το ότι επικρατεί ένα μπάχαλο είχε γίνει αντιληπτό από νωρίς, όταν οι εμπλεκόμενοι επέρριπταν ο ένας την ευθύνη στον άλλο για το φιάσκο, όταν τα υπονοούμενα για στημένο διαγωνισμό έδιναν κι έπαιρναν (με καταγγελίες μάλιστα και του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) κι όταν αποκαλύφθηκε ότι η κατασκευή μέρους της ποσότητας των μασκών που θα μοιράζονταν στα σχολεία, ανατέθηκε σε βιομηχανία αλουμινίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ