Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Ένταση και χημικά σε πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Πομπέο μπροστά στην Αμερικανική πρεσβεία (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Mικρής έντασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία λίγο μετά τις 19:00, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας.

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές, μέλη αριστερών οργανώσεων, με κεντρικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο» συγκεντρώθηκαν αρχικά στο πάρκο Ελευθερίας, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Εκεί η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει από τον έλεγχο, με διαδηλωτές να επιτίθενται με υβριστικά μηνύματα και να κινούνται απειλητικά κατά της Αστυνομίας και τους άντρες των ΜΑΤ να απαντούν με βίαιες απωθήσεις και ρίψη χημικών.

  • Δείτε εικόνες από το σημείο:

Στη Θεσσαλονίκη έκαψαν την αμερικανική σημαία

Την ίδια ώρα, μέλη της ΕΔΥΕΘ προχώρησαν στο συμβολικό κάψιμο της αμερικανικής σημαίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα που, όπως υποστηρίζουν, έχουν διαπράξει οι Αμερικανοί σε όλο τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, μπροστά από το Αμερικάνικο Προξενείο υπήρξε δύναμη των ΜΑΤ, γεγονός που κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους κόλλησαν στους τοίχους αφίσες που ανέφεραν «Pompeo Go Ηome», ζητώντας την άμεση αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ από την Ελλάδα.

  • Δείτε πλάνα από τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ