Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Ο πατήρ Δημήτριος «έφυγε» από κορωνοϊό, αλλά ιχνηλάτηση των επαφών του δεν έγινε ποτέ!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έχασε τη μάχη με τον «αόρατο εχθρό» ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στα Μετέωρα της Πολίχνης Θεσσαλονίκης, πατήρ Δημήτριος.

Ο 59χρονος ιερέας και πατέρας πέντε παιδιών, κατά κόσμον Δημήτριος Μποτίνης, εισήχθη στις 14 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου παρέμεινε για περίπου 15 ημέρες. Ωστόσο, τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία έπασχε είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασής του.

Όμως οι καταγγελίες που ακολούθησαν τον θάνατό του προκαλούν προβληματισμό. Συγκεκριμένα, ο γιατρός του πατρός Δημητρίου καταγγέλλει πως, όταν ο ιερέας βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, δεν έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών του, όπως προβλέπεται, με αποτέλεσμα μια σειρά από άτομα να έχουν βάλει σε κίνδυνο την υγεία τους και πιθανώς να έχουν νοσήσει χωρίς να το γνωρίζουν.

«Στην εκκλησία όπου λειτουργούσε ο ιερέας που νόσησε και πέθανε εκτελούσε χρέη ψάλτη ο αδελφός του και εκκλησιαζόταν η μητέρα του. Η καταγγελία του πελάτη μου είναι ότι δεν υπήρξε καμία ιχνηλάτηση. Δεν έγινε τίποτα!», τόνισε η δικηγόρος του γιατρού Ανθούλα Ανάσογλου.

Συνάντηση με μοναχό του Αγίου Όρους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας νόσησε έπειτα από συνάντησή του με μοναχό του Αγίου Όρους στην Ιερισσό Χαλκιδικής, την οποία επισκέφτηκε με τη σύζυγό του.

Λίγες ημέρες αργότερα εμφάνισε συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ