Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις χρηματοδότησης από τα «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Παράταση μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 15.00 για την καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης από τα «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση Α. Τζιτζικώστα.

Η παράταση δίνεται προκειμένου οι υποψήφιοι να προετοιμάσουν καλύτερα τα επενδυτικά σχέδιά τους, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της δράσης.

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΕ, αρμόδιος εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΕΣΠΑ 2014-2020 εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η υποβολή των αιτήσεων παρατείνεται, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, καταθέτοντας καλά προετοιμασμένα σχέδια διεκδίκησης της χρηματοδότησης.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ, www.ependyseis.gr και, μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να αναρτήσουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής που αναφέρει η Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης.

Η δράση «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» προκηρύχθηκε στις 9 Μαρτίου 2020 και στόχος της είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων στους τομείς της εφαρμοσμένης και πειραματικής έρευνας και της καινοτομίας από επιχειρήσεις είτε αυτόνομα είτε μέσω συμπράξεων και συνεργασιών επιχειρήσεων με ερευνητικά κέντρα και φορείς του Δημοσίου, ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ και Κοινωφελή Ιδρύματα του Ν.4182/2013 που αποτελούν και τους υποψήφιους δικαιούχους.

Ο προϋπολογισμός της δράσης (δημόσια δαπάνη) είναι 6.000.000 ευρώ και χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια ύψους 20.000 έως 400.000 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε 18 μήνες από την ένταξή τους στη δράση. Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του ΕΠ/ΠΚΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δυνατότητα να επιχορηγηθούν

Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί έρευνας και διάδοσης γνώσεων έχουν τη δυνατότητα να επιχορηγηθούν για μισθολογικό κόστος, εξοπλισμό, μεταφορά τεχνογνωσίας, μελέτες, γενικότερα έξοδα, κ.ά. Το ποσοστό επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις διαμορφώνεται ανάλογα με το καθεστώς ενίσχυσης που θα επιλέξει ο υποψήφιος δικαιούχος και το μέγεθος της επιχείρησης και για τους οργανισμούς έρευνας και διάδοσης γνώσεων είναι 100%.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο Περιφερειακό Εταίρο-Μονάδα του ΕΦΕΠΑΕ, ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr, e-mail: [email protected], [email protected], ενώ επίσης μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο: Στείλε το ερώτημά σου στη διεύθυνση: https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ