Τρίτη 18/5/2021

Άγριος ξυλοδαρμός κρατούμενου για χρέη στις φυλακές Κορυδαλλού

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού μέσα στο νοσοκομείο Κρατουμένων «Άγιος Παύλος» στις φυλακές Κορυδαλλού έπεσε ένας 65χρονος.
Πρόκειται για κρατούμενο που την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκε από τις φυλακές της Χαλκίδας όπου εκτίει πολυετή κάθειρξη για χρέη προς το Δημόσιο, στον Κορυδαλλό καθώς επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Πενταμελές Εφετείο προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το σάιτ «dikastiko.gr», λόγω των σοβαρών καρδιολογικών αλλά πνευμονολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αλλά εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Μόλις μπήκε στο θάλαμο, άλλος κρατούμενος ο οποίος ωρυόταν να μεταφερθεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε ψυχιατρείο, άρχισε να γρονθοκοπεί αναίτια τον άτυχο 65χρονο, καταφέρνοντας του χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να προκαλέσει κάταγμα στη γνάθο.

Κώμα

Αιμόφυρτο το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και εν συνεχεία στο ΚΑΤ, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο κρατούμενος εκτός από τη σπασμένη γνάθο έχει υποστεί κεφαλαιμάτωμα αριστερά μετωπιαία και διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου, που εξαιτίας και της χρόνιας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας, χρίζει νευροχειρουργικής επανεκτίμησης.

Στο μεταξύ οι γιατροί του συνέστησαν, για τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες, συντηρητική αντιμετώπιση των καταγμάτων της κάτω γνάθου, με περαστή δίαιτα, δηλαδή να τρώει με το καλαμάκι…


Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 65χρονου κρατούμενου, Βαγγέλη Καντιάνη, για το περιστατικό ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ