Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

«Στο πόδι» οι κάτοικοι σε 4 δήμους της Πέλλας, μετά τα εκατοντάδες κρούσματα στην κονσερβοποιία

Σε κατάσταση συναγερμού έχει θέσει τους κατοίκους σε 4 δήμους της Πέλλας η αναπάντεχη είδηση για τα 114 κρούσματα κορωνοϊού στην κονσερβοποιία.

Πρόκειται για τους δήμους Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας, περιοχές απ’ όπου προέρχονται οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας, στο οποίο, σύμφωνα με το thesstoday.gr, απασχολούνται περίπου 400 υπάλληλοι, που από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο δούλευαν κατανεμημένοι σε τρεις βάρδιες το 24ωρο, για 7 ημέρες την εβδομάδα!

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ασθενής «μηδέν» είναι μία γυναίκα, ενώ στο εργοστάσιο εργάζονται και μέλη της οικογένειάς της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν ψυχραιμία, σύνεση, ατομική και κοινωνική ευθύνη. «Υπάρχει ανησυχία, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Όπου είχαμε θέματα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, σε αυστηρή καθαριότητα και θα συνεχίσουμε. Μεταξύ αυτών αίθουσες σχολείων, όπου παρατηρήθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία», πρόσθεσε η κ. Ιγνατιάδου.

Επίσης, με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου Σκύδρας, για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Έκλεισε σχολείο

Μετά την είδηση της εξάπλωσης του ιού, εξάλλου, έκλεισε και ένα σχολείο στην περιοχή του Λουτροχωρίου, όπως επιβεβαίωσε στο newsit.gr ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής: «Ο ΕΟΔΥ δεν μας έχει ενημερώσει για κάτι. Όπως μάθαμε τα κρούσματα βρέθηκαν μετά την δειγματοληψία που έγινε προχθές σε όλο το προσωπικό. Όλα ξεκίνησαν από μια εργαζόμενη της κονσερβοποιίας, η οποία είχε κάποια συμπτώματα και στο τεστ του κορωνοϊού βρέθηκε θετική. Από την ίδια κόλλησε και ο σύζυγος της ενώ έκλεισε και το σχολείο Λουτροχωρίου. Αμέσως ξεκίνησε η φάση της ιχνηλάτησης, με αποτέλεσμα από την στιγμή που η γυναίκα ερχόταν στη δουλειά της να πάρουν δείγματα και από τους εργαζόμενους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο στο οποίο εντοπίστηκαν τα 114 κρούσματα είναι μεγάλη εταιρία κονσερβοποιημένων ροδάκινων, η οποία έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 85 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, οι ΗΠΑ, χώρες της Μέσης Ανατολής, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ