Σάββατο 12/6/2021

Και μυαλό δε βάζουμε! Τα φαινόμενα συνωστισμού και πάλι στις πλατείες ενεργοποίησε τη «φυσαρμόνικα» της ΕΛ.ΑΣ

Σε «σαφάρι» ελέγχων στις πλατείες επιδίδονται άνδρες της ΕΛ.ΑΣ από το βράδυ της Παρασκευής, σε επιχειρήσεις με την κωδική ονομασία «φυσαρμόνικα», προκειμένου να αποτρέψουν φαινόμενα συνωστισμό πολιτών, ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται το επόμενο 48ωρο.

Αστυνομικοί (ειδικά κλιμάκια με τη συνδρομή της ομάδας «Πάνθηρες» αλλά και με πεζές περιπολίες) βρέθηκαν και χθες το βράδυ σε σημεία που συγκεντρώνουν κόσμο, όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, το Μοναστηράκι (σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα και δεν τηρούνταν οι αποστάσεις), ο Άγιος Παντελεήμονας η πλατεία Βικτωρίας και η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και συνιστούσαν στους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Από τα περιπολικά ακουγόταν ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ προς τους πολίτες σε ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, το οποίο ανέφερε ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους. Οι εντολές που έχουν οι Αστυνομικοί είναι να πλησιάζουν το πλήθος, να προειδοποιούν και να απομακρύνονται, παραμένοντας στο σημείο από απόσταση, έως ότου ο συνωστισμός εκλείψει.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν επιβληθεί συνολικά 73 πρόστιμα σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, ενώ υπήρξαν 243 παραβάσεις για μη τήρηση ωραρίου.

Την ίδια στιγμή, τη χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στη χώρα μας προτείνουν οι επιστήμονες ως ένα «ανώδυνο» μέτρο, προκειμένου να μη φτάσουν σε εφιαλτικά επίπεδα τα κρούσματα του κορωνοϊού, αγγίζοντας τις 2.000 περιπτώσεις ημερησίως!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ