Βατόπουλος και Σαρηγιάννης προειδοποιούν: «Μάσκες παντού, αλλιώς τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 2.000 ημερησίως!»

Must Read

Τη χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στη χώρα μας προτείνουν οι επιστήμονες ως ένα «ανώδυνο» μέτρο, προκειμένου να μη φτάσουν σε εφιαλτικά επίπεδα τα κρούσματα του κορωνοϊού, αγγίζοντας τις 2.000 περιπτώσεις ημερησίως!

Οι ειδικοί προειδοποιούν ήδη ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, η κατάσταση με την εξάπλωση του ιού θα ξεφύγει και δεν αναμένεται να βελτιωθεί, ειδικά στην Αττική, καθώς συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι, ενώ ο χειμώνας και η εποχική γρίπη είναι προ των πυλών.

«Ήδη έχει χτυπήσει το καμπανάκι, ήδη οι μονάδες αρχίζουν και γεμίζουν, ήδη έχουμε συρροές συνέχεια, έχουμε κρούσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κυκλοφορούν ανάμεσά μας πολλοί ασυμπτωματικοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι. Κάποια στιγμή θα γίνει -και αρκετά σύντομα- η χρήση μάσκας μέσα κι έξω, είναι δική μου εκτίμηση», δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως αποκάλυψε, στην επιτροπή των ειδικών έχουν γίνει συζητήσεις για μέτρα όπως η καθολική χρήση μάσκας, χωρίς, ακόμη, να έχει ληφθεί απόφαση. Πρόσθεσε δε ότι η χρήση της μάσκας παντού θα προσφέρει στους πολίτες – κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Σχετικά με την αύξηση των διασωληνωμένων, είπε ότι εκεί φαίνεται η «έκρηξη» της επιδημίας, ενώ οι θάνατοι δεν έχουν ξεφύγει στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Ο καθηγητής προέτρεψε τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και, δίνοντας μια γενικότερη συμβουλή, είπε ότι «πρέπει να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά».

Τρομακτικές διαστάσεις

Τις τρομακτικές διαστάσεις της εξέλιξης της πανδημίας, εφόσον δεν τηρούνται τα μέτρα και δεν ληφθούν περισσότερα, όπως η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, παρουσίασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Σύμφωνα με τους έως σήμερα υπολογισμούς και με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, ο αριθμός θα κυμαίνεται στα 300+ κάθε μέρα έως το τέλος του Οκτωβρίου. Προς το τέλος του Νοεμβρίου θα ανεβούμε στα 400+, ενώ στο τέλος του Δεκεμβρίου στα 600+ κατά μέσο όρο κάθε μέρα!», πρόβλεψε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων να «εκτοξευτεί» σε ύψη που τώρα δεν φαντάζεται κανείς, καθώς έρχεται ο χειμώνας, που θα φέρει μαζί του και άλλες εποχικές ασθένειες.

«Αν υπάρχει συνδυασμός του Covid-19, του ιού της γρίπης και του Η1Ν1, τα κρούσματα ημερησίως μπορεί να φτάσουν τα 2.000!» προειδοποίησε ο καθηγητής, ο οποίος επίσης διατύπωσε την άποψη ότι το πιο αποτελεσματικό και λιγότερο επώδυνο μέτρο προστασίας είναι η καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This