Αλλοδαποί κρατούμενοι σχεδίαζαν ομηρία Εισαγγελέως και διευθύντριας για να το σκάσουν από τις φυλακές της Κέρκυρας

Must Read

Στις αρχές Σεπτεμβρίου εννιά αλλοδαποί κρατούμενοι οργάνωναν μαζική απόδραση από τις φυλακές της Κέρκυρας. Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως καθώς όπως φαίνεται στόχος τους ήταν να κρατήσουν ομήρους τη διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος και την εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που έχουν λάβει αυτές τις πληροφορίες, ένας κρατούμενος προκειμένου να αιφνιδιάσει την διευθύντρια και τη δικαστική λειτουργό , θα ζητούσε «ακρόαση» για θέμα αδείας από τις φυλακές ή άλλο ζήτημα πειθαρχικού χαρακτήρα, ο οποίος με τη βοήθεια, πιθανόν, ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου να μετέφερε στο χώρο της εξέτασής του ένα από τα δύο πιστόλια που βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές. Στη συνέχεια υπό την απειλή του όλου θα κρατούσε ομήρους τις δύο κρατικές υπαλλήλους ώστε να μπορέσει να το σκάσει από τις φυλακές με τους συνεργούς του. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγανε την επίθεση αλλά και τη σύλληψη τους από υπαλλήλους των φυλακών ή αστυνομικούς.

Απ’ ότι φαίνεται αυτό το σχέδιο είναι καλά δουλεμένο εδώ και καιρό από ένα «κλειστό» γκρουπ κακοποιών που γνώριζαν όλη την δομή του σωφρονιστικού καταστήματος.

Το Σάββατο (05/10/2020) πραγματοποιήθηκε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές της Κέρκυρας, στην 2η Ακτίνα στα 15 κελιά της οποίας κρατούνται 26 άτομα από τους οποίους μόνο δύο είναι ελληνικής καταγωγής και δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι και αυτοί θα συμμετείχαν στην απόδραση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στα κελιά δύο ξύλινα ρόπαλα, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης εντόπισαν κρυψώνες σε κοινόχρηστους χώρους όπου υπήρχαν δύο πιστόλια από τα οποία το ένα είχε σιγαστήρα, γεμιστήρες, μαχαίρια, ναρκωτικές ουσίες κλπ. Σε ένα από τα πιστόλια βρέθηκε DNA ενός από τους κρατούμενους Αλβανούς βαρυποινίτες.

Οι αλλοδαποί ποινικοί, περισσότεροι των οποίων κατάγονται από την Αλβανία, είχαν σκοπό να επιβιβασθούν σε ταχύπλοο από ερημική περιοχή του νησιού με προορισμό τα παράλια της Αλβανίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για πιθανή συμμετοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων στην εισαγωγή των δύο πιστολιών στις φυλακές Κέρκυρας , ενώ παράλληλα εξετάζονται παλαιότερες αναφορές υπαλλήλων των φυλακών, που αρχικά είχαν θεωρηθεί αναξιόπιστες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε εισαγωγή όπλων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This