Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Ρεκόρ στις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα χάρη στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Αύξηση 142% σε σχέση με το 2019 καταγράφεται το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020 στις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μέσω των βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ στον ιδιωτικό τομέα, με περισσότερες από 8.200 νέες.  

Κι αυτό χάρη στο γεγονός ότι, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, η απορροφητικότητα των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τις 4.700 προσλήψεις που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο να αποτελούν αριθμό-ρεκόρ σε μηνιαία βάση.

Δείτε εδώ σχετικό γράφημα.

Η ζήτηση των επιχειρήσεων για τις νέες θέσεις εργασίας των προγραμμάτων απασχόλησης που ενεργοποιήθηκαν το καλοκαίρι αυξάνεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς οι συνολικές αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 32.000.

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω 5 ανοικτά προγράμματα 27.100 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με ποσοστά επιχορήγησης από το 60% έως το 90% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών:

  1. Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830€ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830€ μηνιαία
  2. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών με 8.000 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία
  3. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 15 μηνών, στους εξής κλάδους: α) Ενέργεια, β) Βιοεπιστήμες και Υγεία – Φάρμακα, γ) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή, δ) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, ε) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, στ) Μεταποίηση – Βιομηχανία, ζ) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η) Υλικά – Κατασκευές και θ) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics). Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία
  4. Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία
  5. Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

Απλουστεύσεις και επιταχύνσεις

Υπενθυμίζεται ότι στα παραπάνω προγράμματα έχουν απλουστευτεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής, και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται
τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

  • Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την
    ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ