Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Το Καστελόριζο απαντά στη βεβήλωση της σημαίας με επιβλητική τοιχογραφία της Παναγίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η επιβλητική μορφή της Παναγιάς είναι η απάντηση των κατοίκων του Καστελόριζου στην φριχτή βεβήλωση της ελληνικής σημαίας με κόκκινη μπογιά.

Ο παπά Γιώργης Μαλτέζος, ο γηραιότερος ιερέας στο ακριτικό Καστελόριζο, γνωστός για την μεγάλη προσφορά στον τόπο του, συγκέντρωσε χρήματα μαζί με κατοίκους του νησιού για να φιλοτεχνηθεί στον βράχο πάνω από το λιμάνι του νησιού, η μορφή της Παναγιάς.

Ο  ζωγράφος, Στράτος Μυλωνάς που φιλοτέχνησε το έργο μίλησε στο protothema.gr: «Ζωγράφισα την Παναγία, ανάμεσα στις σημαίες της Ελλάδας και του Βυζαντίου, για να προστατεύει το Καστελόριζο και όλη την Ελλάδα από εκει το νοτιότερο άκρο της πατρίδας μας».

«Η Παναγία μαζί μας» αναφέρεται στην τοιχογραφία που ενθουσίασε του κατοίκους του νησιού. Ενωμένοι και δυνατοί με ακμαίο ηθικό, οι κάτοικοι του Καστελόριζου στέκονται «βράχος» μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα και αντικρούουν την βρόμικη προβοκάτσια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ