Η «χλιαρή» και καθυστερημένη αντίδραση στη νέα τουρκική πρόκληση στο Καστελλόριζο αφήνει την Κυβέρνηση έκθετη

Must Read

Βαρύτατη πρόκληση κατά της χώρας μας, που θυμίζει έντονα το σκηνικό που είχε στηθεί στα Ιμια, όταν Τούρκοι «δημοσιογράφοι» είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία από τη νησίδα, είχαμε το Σάββατο στο Καστελόριζο. Σιγή ιχθύος από τα κόμματα για την ύβρη της Άγκυρας.

Πάνω από το ακριτικό μας νησί, διαχρονικό στόχο της τουρκικής προκλητικότητας, πέταξε drone του οποίου οι χειριστές βρίσκονταν στην τούρκικη πλευρά και το οποίο όχι μόνον έπαιζε επί 10 λεπτά οθωμανικά εμβατήρια, αλλά βεβήλωσε με κόκκινη μπογιά την τεράστια ελληνική σημαία που έχει βαφτεί στα βράχια του.

Όλα αυτά χωρίς να βρεθεί ούτε ένας να το καταρρίψει και κυρίως οι Ενοπλες Δυνάμεις που του επέτρεψαν να αλωνίζει, διασύροντας τη χώρα μας! Αν πάντως υπήρξε πολιτική εντολή για μη κατάρριψη, θα πρέπει να γίνει γνωστό. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα και κυρίως οι πιο ευαίσθητες περιοχές της δεν μπορούν να δίνουν την εντύπωση ότι είναι ξέφραγο αμπέλι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις επτά το πρωί του Σαββάτου και το drone πετούσε για ικανό χρονικό διάστημα πάνω από την περιοχή, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, αφού από τα ηχεία του ακούγονταν τα αγαπημένα εμβατήρια των Τούρκων Γκρίζων Λύκων. Δεν γνωρίζει βέβαια κανείς αν ήταν το συγκεκριμένο ή άλλο, δεύτερο drone που πέταξε την κόκκινη μπογιά στην τεράστια ελληνική σημαία που έχει φτιαχτεί από κατοίκους του νησιού και η οποία είναι ορατή ακόμη και από την Τουρκία.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές: Πρόκειται για πράξη κάποιων ακραίων κύκλων, όπως βιάστηκαν κάποιοι να προεξοφλήσουν στη χώρα μας, ή μήπως πρόκειται για ακόμη μία επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, έστω μέσω παρακράτους, που ως σκοπό έχει να δημιουργήσει ακόμη μία «επικοινωνιακή νίκη» για τον Ταγίπ Ερντογάν και να συνεχίσει στην πράξη την αμφισβήτηση της ελληνικότητας του νησιού;

Υπόθεση η οποία σίγουρα ενισχύεται από το γεγονός ότι τα πλάνα από το τουρκικό drone έπαιξαν σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ. Επιπρόσθετα θα μπορούσε να είναι μια επίδειξη των δυνατοτήτων που δίνουν στη γείτονα τα drones που αποτελούν την αιχμή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και τα οποία, όπως κάποιοι υπενθυμίζουν, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση μεταναστών κατά τα γεγονότα του Έβρου.

Το Καστελλόριζο, αγκάθι στο μάτι της Άγκυρας, αποτελεί τον διαρκή στόχο της τουρκικής επιθετικότητας και κάθε τέτοιου είδους κίνηση από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να αποτρέπεται με κάθε θυσία από την ελληνική πλευρά. Αυτό όμως δεν συνέβη, και το τουρκικό drone όχι μόνον έφερε εις πέρας την αποστολή του, αλλά επέστρεψε σώο και αβλαβές στα χέρια των χειριστών του στην τουρκική επικράτεια. Γεγονός που μπορεί να φαντάζει απίστευτο με δεδομένη την υποτιθέμενη επαγρύπνηση στην περιοχή όλων των αρμόδιων Αρχών.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκε με καθυστέρηση σχεδόν 24 ωρών να καταδικάσει την προσβολή της ελληνικής σημαίας, συμπληρώνοντας ότι τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. «Αναμένουμε από τις τουρκικές Αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση, που δεν κάνει ουδεμία αναφορά στο ζήτημα της κατάφωρης παραβίασης της εθνικής μας κυριαρχίας. Ούτε ο Πρωθυπουργός που έκανε μίνι διακοπές στην Τήνο έκρινε σκόπιμο να προβεί σε δήλωση

Η κόκκινη πάντως μπογιά στην ελληνική σημαία καθαρίστηκε άμεσα από Έλληνες κατοίκους της Μεγίστης.

Σιγή ιχθύος από τα κόμματα για την ύβρη της Άγκυρας

Σιγή ιχθύος τήρησαν τα κόμματα, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση, για την προσβλητική βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από τουρκικό drone.

Κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για την πρωτοφανή πρόκληση των Τούρκων, αποφεύγοντας να τοποθετηθούν ή να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση για τη νέα ύβρη της Άγκυρας.

Η πλήρης απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης εκ μέρους της -κατά τα άλλα λαλίστατης- αντιπολίτευσης προκαλεί οργή, όπως και πλείστα ερωτήματα, καθώς η απερίφραστη καταδίκη κάθε ενέργειας προσβολής του εθνικού μας συμβόλου θα έπρεπε να είναι αυτονόητη για κάθε κόμμα.

Τη σιωπή επέλεξε, μάλιστα και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρόλο που προ δεκαπενθημέρου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στο ακριτικό νησί, από όπου έστειλε μηνύματα στην Άγκυρα ότι «δεν υποκύπτουμε σε απειλές και εκφοβισμούς»…

Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία έσπασε το πέπλο σιωπής των υπόλοιπων κομμάτων και επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Μέγαρο Μαξίμου, καταγγέλλοντας ότι η αντίδραση της κυβέρνησης στη βεβήλωση της σημαίας σε ελληνικό έδαφος συνιστά «κατά συρροή μειοδοσία». Το κόμμα σχολίασε ακόμη ότι η κυβέρνηση «δεν βυθίζει τα πλοία που κάνουν βόλτες στην κυριαρχία μας. Δεν καταρρίπτει τα αεροσκάφη που αλωνίζουν στον αέρα του Αιγαίου. Τώρα διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να ρίξει ούτε ένα drone, που “πέφτει” και με τυφέκιο G3». Συνέχισε, μάλιστα, στο ίδιο σκληρό τόνο, μιλώντας για «ανίκανη» κυβέρνηση που «δι’ αλληλογραφίας ασκεί αμυντική πολιτική, παρακαλώντας τον Ερντογάν να ”τιμωρήσει” αυτός τα άτομα που ο ίδιος ”εντέλλεται” για να μολύνουν τη γαλανόλευκη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This