Τετάρτη 16/6/2021

Βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για τη δράση του κατά της αρχαιοκαπηλίας

Περίοπτη θέση στην τεράστια συλλογή του καταξιωμένου ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη καταλαμβάνει, πλέον, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της καριέρας του.

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το αρχαιότερο λογοτεχνικό σωματείο της χώρας με ιδρυτικά μέλη την αφρόκρεμα του πνεύματος, όπως ο Κωστής Παλαμάς, του απέμεινε «Αριστείον» για τον καθημερινό και γεμάτο επιτυχίες αγώνα που δίνει κατά της αρχαιοκαπηλίας, διασώζοντας συνεχώς θησαυρούς της αρχαιολογικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει ο κορωνοϊός, είχε ακυρωθεί η λαμπρή τελετή για την απονομή των τιμητικών διακρίσεων που επρόκειτο να γίνει στις 20 Μαρτίου στην Παλιά Βουλή. Eτσι, το Δ.Σ. της ένωσης, ακολουθώντας τις εντολές της κυβέρνησης, απονέμει στα μέλη του τα αναμνηστικά μετάλλια στέλνοντάς τα ταχυδρομικά.

Αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και καρφίτσα

Στην περίπτωση του αριστίνδην μέλους της Eνωσης Λογοτεχνών Γιώργου Τσούκαλη, ο πρόεδρος της ένωσης Λευτέρης Τζόκας και τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Ράμμος και Φώτης Κουλαρμάνης επισκέφθηκαν τα γραφεία του και του απένειμαν το αναμνηστικό μετάλλιο των 90 χρόνων της Ένωσης, το αναμνηστικό δίπλωμα και την καρφίτσα πέτου με το σήμα της.

«Ευχαριστώ θερμά την Ένωση, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Λευτέρη Τζόκα και τους Κώστα Ράμμο και Φώτη Κουλαρμάνη, που παρέδωσαν στην ελαχιστότητά μου το αναμνηστικό μετάλλιο. Ο αγώνας ενάντια στην αρχαιοκαπηλία συνεχίζεται! Αφιερώνω τη βράβευση στα εγγόνια μου, Μαίρη και Γιώργο!», δήλωσε για την τιμητική διάκριση ο Γιώργος Τσούκαλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ