Περισσότερα από 100.000 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο σε όλη την Ευρώπη, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας!

Must Read

Περισσότερα από 100.000 κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν την Πέμπτη σε ολόκληρη την Ευρώπη, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας!  

Μάλιστα, τα κρούσματα στη Γηραιά Ήπειρο αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες 5 ημέρες, τη στιγμή που ο αριθμός των νέων μολύνσεων σε χειρότερα πληγείσες χώρες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία, καταγράφει ενδείξεις επιβράδυνσης. Το επίκεντρο της πανδημίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο μετατοπίστηκε, σύμφωνα με τις ενδείξεις, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, την Ισπανία και τη Γαλλία, οι οποίες έχουν ανακοινώσει πάνω από 10.000 κρούσματα η κάθε μια τους κατά το τελευταίες τριήμερο.

Σήμερα Παρασκευή η Ρωσία ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από το τελευταίο ρεκόρ του Μαΐου, με αποτέλεσμα οι αρχές στη Μόσχα να σκέφτονται να κλείσουν μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Την Πέμπτη το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε περισσότερα από 17.000 νέα κρούσματα, με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται σε «επικίνδυνη φάση» και πολλά τμήματα της βόρειας Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας να επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς στην κοινωνική αλληλεπίδραση, επιχειρώντας να αναχαιτίσουν τη διασπορά της νόσου.

Ανησυχητικό ποσοστό θνητότητας στη Μεγάλη Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία κλονίζεται υπό το βάρος τόσο ενός αριθμού κρουσμάτων που εκτοξεύεται όσο κι ενός ανησυχητικού ποσοστού θνητότητας ύψους 7%, μεταξύ των υψηλότερων παγκοσμίως, καθώς περισσότεροι από 6 στους 10.000 ανθρώπους έχουν πεθάνει από επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Το ποσοστό θνητότητας της χώρας έρχεται σε αντίθεση με εκείνο στις ΗΠΑ, στο 2,8%, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τετραπλάσιο αριθμό θανάτων από την Covid-19.

Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή έχει καταγράψει πάνω από το 16% του συνόλου κρουσμάτων νέου κορωνοϊού παγκοσμίως και σχεδόν το 22% των θανάτων παγκοσμίως λόγω του φονικού ιού, με τα ημερήσια καταγεγραμμένα κρούσματα να ξεπερνούν την Πέμπτη το ορόσημο των 100.000.

Η πλέον πληγείσα περιοχή ήταν η ανατολική Ευρώπη με πάνω από 33.600 ημερήσια κρούσματα, με την Ουκρανία, Ρωσία και Τσεχία, να καταγράφουν αυξήσεις ρεκόρ σε κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Στη βόρεια Ευρώπη, η Μεγάλη Βρετανία ήταν η μοναδική χώρα με ένα τεράστιο φορτίο. Οι νέες μολύνσεις στη χώρα έχουν αυξηθεί πάνω από 2,5 φορές από τις αρχές Οκτωβρίου όταν και σταμάτησαν να καταγράφονται ενδείξεις επιβράδυνσης.

Στη Μαδρίτη το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων

Από την άλλη, η Ιταλία, στη νότια Ευρώπη, κατέγραψε την Πέμπτη πάνω από 4.000 κρούσματα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, ενώ ο αριθμός μολύνσεων στη χώρα αυξάνεται συνεχώς τους τελευταίους τρεις μήνες. Η κυβέρνηση της Ισπανίας επικαλέστηκε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σήμερα Παρασκευή, για να επιβάλει μερικό lockdown στη Μαδρίτη. Με 850 μολύνσεις Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, η περιοχή της Μαδρίτης έχει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στην Ευρώπη.

Στο δυτικό τμήμα της ηπείρου, η Γαλλία κατέγραψε αριθμό μολύνσεων Covid-19 πάνω από το όριο των 18.000 για δύο συνεχόμενες ημέρες, με τα νοσοκομεία να τίθενται σε κατάσταση συναγερμού και τις μεγαλύτερες πόλεις της να λαμβάνουν μέτρα για να φρενάρουν τη διασπορά του ιού.

Στην Ευρώπη καταγράφονται ημερησίως κατά μέσο όρο περίπου 78.000 κρούσματα από τις αρχές του Οκτώβρη, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 47.5000 μολύνσεων τον Σεπτέμβριο.

(πηγή: ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This