Τρίτη 15/6/2021

Live ενημέρωση για τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης

Η πρόεδρος του Εφετείου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά στο ποια ελαφρυντικά (από αυτά που έχουν αιτηθεί οι κατηγορούμενοι) θα κάνει δεκτά.

Δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό στους 7 καταδικασθέντες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους: Αλεξόπουλο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, Μίχο της ειλικρινούς μεταμέλειας, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Δήμο και Σκάλκο της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Επίσης, το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας αναγνωρίστηκε στους Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο, Χατζηδάκη.

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

Ο Ιωάννης Λαγός δήλωσε: «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντι μας. Μέχρι και ο Πρωθυπουργός, σας έχει πιέσει για την απόφαση σας». Συνήγορος του καταδικασμένου Ευρωβουλευτή είναι ο Κωνσταντίνος Πλευρης, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη.

Σε διακοπή βρίσκεται αυτήν την ώρα το δικαστήριο, καθώς αναμένει τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη, προκειμένου να αναπτύξει την αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου, που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής. Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός. Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν στηθεί έξω από το Εφετείο, ενώ αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί ήδη (προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο μεγαλύτερος όγκος του πλήθους) έξω από το κτήριο αναμένοντας την ανακοίνωση του δικαστηρίου, κλείνοντας το ένα ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από το ύψος της λεωφόρου Κηφισίας. Όπως διευκρινίζει η Τροχαία θα γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες στην περιοχή.

Μικροί διαπληκτισμοί ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και λιγοστούς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το Εφετείο. Η Αστυνομία τελικά τους μετέφερε αλλού.

Σε 10 προσαγωγές ατόμων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία επειδή συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών παρά τη σχετική απαγόρευση με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής.

Στο Εφετείο έφτασε και η Μάγδα Φύσσα, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός.

Μάγδα Φύσσα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ