Live ενημέρωση για τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης

Must Read

Η πρόεδρος του Εφετείου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά στο ποια ελαφρυντικά (από αυτά που έχουν αιτηθεί οι κατηγορούμενοι) θα κάνει δεκτά.

Δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό στους 7 καταδικασθέντες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους: Αλεξόπουλο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, Μίχο της ειλικρινούς μεταμέλειας, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Δήμο και Σκάλκο της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Επίσης, το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας αναγνωρίστηκε στους Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο, Χατζηδάκη.

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

Ο Ιωάννης Λαγός δήλωσε: «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντι μας. Μέχρι και ο Πρωθυπουργός, σας έχει πιέσει για την απόφαση σας». Συνήγορος του καταδικασμένου Ευρωβουλευτή είναι ο Κωνσταντίνος Πλευρης, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη.

https://youtu.be/BSV04eBH6Rw

Σε διακοπή βρίσκεται αυτήν την ώρα το δικαστήριο, καθώς αναμένει τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη, προκειμένου να αναπτύξει την αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου, που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής. Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός. Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν στηθεί έξω από το Εφετείο, ενώ αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί ήδη (προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο μεγαλύτερος όγκος του πλήθους) έξω από το κτήριο αναμένοντας την ανακοίνωση του δικαστηρίου, κλείνοντας το ένα ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από το ύψος της λεωφόρου Κηφισίας. Όπως διευκρινίζει η Τροχαία θα γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες στην περιοχή.

Μικροί διαπληκτισμοί ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και λιγοστούς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το Εφετείο. Η Αστυνομία τελικά τους μετέφερε αλλού.

Σε 10 προσαγωγές ατόμων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία επειδή συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών παρά τη σχετική απαγόρευση με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής.

Στο Εφετείο έφτασε και η Μάγδα Φύσσα, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός.

Μάγδα Φύσσα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This