Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα σε ΥΠΕΣ, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Για την επίτευξη των στόχων της συνεργασίας θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ

Must Read

Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση δράσεων επιμόρφωσης, κατάρτισης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στελεχών της δημόσιας διοίκησης επί των θεματικών αρμοδιότητας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 14/10.

Το Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Διονύσιος Κυριακόπουλος και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, με τη διαφάνεια, την ακεραιότητα και τη λογοδοσία στη δράση των κυβερνητικών οργάνων, διοικητικών αρχών, κρατικών φορέων και δημοσίων οργανισμών, καθώς και την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα να τίθενται στο επίκεντρο της συνεργασίας.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ μέσα από την εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες και βελτίωση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας, αλλά και την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού της ΕΑΔ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών εξήρε τον σημαντικό ρόλο του ΕΚΔΔΑ στην εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης και ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, κ. Διονύσιο Κυριακόπουλο και την Αντιπρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, κα. Παρασκευή Δραμαλιώτη για την πρωτοβουλία του Πρωτόκολλου Συνεργασίας με την ΕΑΔ.

Οφέλη από την υλοποίηση του Πρωτόκολλου

Αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Πρωτόκολλου, τόνισε ότι το προσωπικό της Αρχής θα έχει την ευκαιρία να καταρτιστεί σε μια σειρά από ζητήματα αιχμής, όπως τον εσωτερικό έλεγχο, την ηθική, την πρόληψη, τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος των εθνικών και ευρωπαϊκών οικονομικών συμφερόντων. Τέλος, στάθηκε στην ανάγκη να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες με όλα τα ελεγκτικά σώματα της δημόσιας διοίκησης.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, κ. Διονύσιος Κυριακόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Θεοδωρικάκο όσο και τον κ. Μπίνη για την άψογη συνεργασία με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας. Εστιάζοντας στο ρόλο και την αποστολή του φορέα δήλωσε ότι, το ΕΚΔΔΑ είναι εδώ για να συνδράμει στην αλλαγή του δημοσίου, όπως την οραματίζεται ο Πρωθυπουργός, με έμφαση στη διαφάνεια, την ακεραιότητα, τη λογοδοσία.

Ο Διοικητής της ΕΑΔ, κ. Μπίνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύναψη του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, τονίζοντας τη διαχρονική προσφορά του ΕΚΔΔΑ στη βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων. Υπογράμμισε δε ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θα αναβαθμιστεί καίρια το έμψυχο δυναμικό της ΕΑΔ σε τομείς ειδικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This