Τρίτη 15/6/2021

Ο υπαίτιος του σοβαρού τραυματισμού της 9χρονης Αλεξίας επιχείρησε να αποτρέψει την υπόθεση από να φτάσει στο ακροατήριο

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 9χρονης, αν ο 55χρονος πάει σε δίκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή μεγαλύτερη των τεσσάρων ετών

Το κατώφλι της εισαγγελέως Πρωτοδικών Θηβών πέρασε την Πέμπτη ο 55χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την μπαλοθιά που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι την 9χρονη Αλεξία ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές, ανήμερα το Πάσχα του 2019.

Ο υπαίτιος του τραγικού περιστατικού που συγκλόνισε την κοινή γνώμη αιτήθηκε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, σε μια προσπάθεια να μη φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε εισαγγελικό λειτουργό να επιβάλει ο ίδιος ποινή στον κατηγορούμενο και να κλείσει το ποινικό σκέλος της υπόθεσης μέσα σε ένα γραφείο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο 55χρονος κλήθηκε σε ακρόαση ενώπιον της εισαγγελέως Θηβών, προκειμένου να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί η υπόθεση να οδηγηθεί σε δίκη και να λογοδοτήσει σε φυσικούς δικαστές.

Εκτός από τον ίδιο, όμως, κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις ή τις αντιρρήσεις της και η πλευρά της άτυχης μικρούλας, η οποία δεν δέχτηκε το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί στο ακροατήριο για να του επιβληθεί η προσήκουσα ποινή. Μετά το πέρας της διαδικασίας η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να μελετήσει το αίτημα και να αποφανθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Η αγωγή εκδικάστηκε, αλλά η απόφαση για την αποζημίωση 1.000.000€ στη μικρή Αλεξία θα βγει σε οκτώ μήνες 

Πάντως, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 9χρονης, Ανδρέα Μήτσαινα, σε περίπτωση που γίνει δεκτό κάτι τέτοιο, πιθανότατα θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έως δύο ετών, ενώ αν πάει σε δίκη θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή μεγαλύτερη των τεσσάρων ετών.

Έξι χειρουργεία

«Δεν λύνεται αυτή η διαφορά μέσα σε ένα δωμάτιο, σε τέσσερις τοίχους! Αυτό δεν γίνεται, δεν το δέχομαι! Η υπόθεση πρέπει να πάει στο δικαστήριο», δήλωσε ταραγμένος ο πατέρας της μικρής Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής, και ανέφερε ότι η κόρη του έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής σε έξι χειρουργεία, ενώ θα έχει εφ’ όρου ζωής αναπηρία 95%!

«Εμείς επιφυλασσόμεθα και πιστεύουμε ότι η εισαγγελέας θα σταθμίσει τα πράγματα και θα κατανοήσει ότι ο θεσμός της ποινικής διαπραγμάτευσης για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν πρέπει να επιλεγεί ως δικονομικό μέσο για να τεθεί με κάποια ποινή στο αρχείο της Εισαγγελίας», δήλωσε o κ. Μήτσαινας.

«Αιτηθήκαμε να κάνουμε ποινική διαπραγμάτευση με την εισαγγελέα Θηβών. Ουσιαστικά, είναι η επιβολή ποινής από την εισαγγελέα στον κατηγορούμενο, χωρίς να δημιουργούνται οι εντάσεις και τα δράματα ενός ποινικού δικαστηρίου, ειδικά σε περιπτώσεις που έχουμε ομολογημένο αδίκημα. Όπως γνωρίζετε, ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει την πράξη του», δήλωσε ο δικηγόρος του 55χρονου Αλέξης Στεφανάκης και πρόσθεσε ότι ο εντολέας του προσπάθησε επανειλημμένα διά των συνηγόρων του να έρθει σε επαφή με την οικογένεια της 9χρονης, χωρίς αποτέλεσμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ