Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Με νέο Δ.Σ. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κάνει νέα έκκληση στην κυβέρνηση για στήριξη του κλάδου

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν φτάσει να λειτουργούν σε συνθήκες μηδενικής ρευστότητας

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, με τον απερχόμενο πρόεδρο Γρηγόρη Τάσιο, που αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς, να καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο.

«Το ξενοδοχείο, σε συνθήκες μηδενικής ρευστότητας, είναι πάνω από μια μαύρη τρύπα που απειλεί να το καταπιεί. Με 6.027 ξενοδοχεία που άνοιξαν μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες και 4.000 που δεν τα κατάφεραν, το διακύβευμα δεν αφορά απλώς έναν κλάδο, είναι εθνικό. Το ελληνικό ξενοδοχείο πρέπει να ζήσει και να μην το πάρει ο άνεμος. Γιατί δεν υπάρχει ελληνική οικονομία χωρίς ελληνικό τουρισμό και δεν υπάρχει ελληνικός τουρισμός χωρίς ελληνικό ξενοδοχείο», υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ εξελέγησαν επίσης οι Εμμανουήλ Γιαννούλης, Μανώλης Τσακαλάκης, Ευγένιος Βασιλικός, Ιωάννης Χατζής, Κωνσταντίνα Σβύνου, Ανδρέας Μανδρινός, Αγγελος Κάλλιας, Αντιγόνη Μαϊστράλη, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Ηρακλής Τσιτλακίδης και Ευάγγελος Κατσαράς. Εντός των επόμενων ημερών το Δ.Σ. θα συνεδριάσει προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Παράλληλα, τη δυσχερή θέση των ξενοδοχείων επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον Αύγουστο, καταγράφοντας βουτιά του τζίρου κατά 55% στα ξενοδοχεία και στην εστίαση. Συνολικά, ο κύκλος εργασιών επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων ανήλθε σε 16,9 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 20,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, που ήταν 21,1 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]