Με ηλεκτρονικό ραντεβού, πλέον, η εξυπηρέτηση στην Υπηρεσία Ασύλου!

Με νέες υπηρεσίες ενισχύεται η ψηφιακή πύλη applications.migration.gov.gr

Must Read

Από αύριο Τρίτη 20/10 οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού ηλεκτρονικά για να εξυπηρετηθούν από την Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας.   

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, η ψηφιακή πύλη applications.migration.gov.gr ενισχύεται με νέες υπηρεσίες. Ήδη, αποκλειστικά με ραντεβού, γίνονται προγραμματισμένες συνεντεύξεις, προγραμματισμένες καταγραφές και κατάθεση δικαιολογητικών σχετικών με υπόθεση οικογενειακής επανένωσης (υποθέσεις Δουβλίνου).

Παράλληλα, από τον Ιούνιο του 2020 ηλεκτρονικά διεκπεραιώνονται και υπηρεσίες όπως η αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας ή ταυτότητας, η αίτηση αναβολής/επίσπευσης της συνέντευξης, οι βεβαιώσεις κατάστασης αιτήματος, διαχωρισμού φακέλων, κατάθεσης εγγράφων και χορήγησης αντιγράφων, η αίτηση για νομική συνδρομή και η αναζήτηση ΠΑΑΥΠΑ.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κατάθεση προσφυγής άνευ ραντεβού, για λόγους δεσμευτικών προθεσμιών.

Επίσης, για την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, η ισχύς των δελτίων αιτούντων άσυλο έχει παραταθεί από 2 Νοεμβρίου 2020 έως και 14 Ιανουαρίου 2021, ανάλογα με το τελικό ψηφίο του αριθμού υπόθεσής τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This