Σε κατ’ οίκον περιορισμό φοιτητές του ΤΕΦΑΑ κατόπιν εντοπισμού κρούσματος κορωνοϊού στη σχολή

Έγινε σύσταση στους φοιτητές να κάνουν το τεστ ανίχνευσης, ενώ ενημερώθηκαν πως τα μαθήματα του τμήματος θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης

Must Read

Ενημέρωση για θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού έγινε πριν λίγη ώρα στους φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος, οι οποίοι και τίθενται άμεσα σε καραντίνα μέσω της κατ’ οίκον απομόνωσης μέχρι και τις 28/10, με βάση το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η γραμματεία του τμήματος την ίδια στιγμή σύστησε στους φοιτητές να κάνουν το τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, ενημερώνοντας πως τα μαθήματα του τμήματος θα πραγματοποιηθούν με τηλεδιάσκεψη.

Με δηλώσεις του στο GRTimes.gr, o Κοσμήτορας της σχολής, καθηγητής Κοσμάς Χριστούλας, επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας πως σε τεστ υποβλήθηκε και ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος, ο οποίος βρέθηκε αρνητικός. Μάλιστα, τόνισε πως υπήρξε ακόμη ένα κρούσμα στη σχολή, το οποίο, όμως, αφορούσε φοιτητή που δεν είχε εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες και άρα δεν υπήρχε πιθανότητα να διασπείρει τον κορωνοϊό εντός του τμήματος του.

Σύμφωνα με τον Κοσμήτορα, αναφορές για ένα – δύο κρούσματα είναι υπό διερεύνηση από τον υπεύθυνο του Τμήματος που έχει οριστεί για τα περιστατικά Covid-19, o οποίος έχει την αρμοδιότητα επικοινωνίας με τους αρμοδίους και ιχνηλάτησης των επαφών, ώστε να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις από τα όργανα της διοίκησης.

Εν ενεργεία αθλητές σε ομάδες & σωματεία

Σύμφωνα με τον κ. Χριστούλα, το πρόβλημα στη συγκεκριμένη σχολή, είναι πως πολλοί από τους φοιτητές είναι εν ενεργεία αθλητές σε ομάδες – σωματεία, εκτός του χώρου του πανεπιστημίου, με τον κορωνοϊό να εκτιμάται πως προέρχεται από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ο Κοσμήτορας τονίζει πως από την πρώτη στιγμή είχαν δοθεί όλες οι απαραίτητες οδηγίες στα τμήματα και γίνεται ότι είναι δυνατό, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού. Επισημαίνει πως παρά τα μέτρα, το ενδεχόμενο κρούσματος οπουδήποτε ήταν πάντοτε αναμενόμενο, αλλά σε κάθε ενδεχόμενο η διοίκηση του ΑΠΘ και της σχολής είναι σε διαρκή επιφυλακή, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Είναι πράγματα που τα περιμέναμε και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Από εκεί και πέρα τηρούμε πιστά ότι προβλέπεται από το υπουργείο και σε περίπτωση κρούσματος, ακολουθούμε τις οδηγίες των πρωτοκόλλων. Η σχολή δεν κλείνει βέβαια, αλλά τα μαθήματα συνεχίζονται διαδικτυακά», τονίζει ο κ. Χριστούλας.

(φωτό: αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This