Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει 8χρονη στη Ναύπακτο – Με εξώδικο απαντάει η οικογένεια

Must Read

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άρνηση ενός ιερέα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Ναύπακτο, να κοινωνήσει ένα 8χρονο κοριτσάκι. Αφορμή για την συμπεριφορά του ιερέα αποτέλεσε το γεγονός ότι η 8χρονη δεν είχε βαπτιστεί στο συγκεκριμένο ναό, αλλά στο μοναστήρι της Σκάλας.

Οι γονείς της μικρής, εξοργίστηκαν τόσο πολύ όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός, ώστε απάντησαν με εξώδικο, ζητώντας μάλισα προστασία από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα, ζητούν από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, κ. Ιερόθεο Βλάχο, ως Διοικητικό Προϊστάμενο της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, την προστασία του και την απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού αυτού.

Επισημαίνουν, ότι «με την υβριστική και ανάρμοστη αυτή του στάση του ο Ιερέας προσέβαλε την προσωπικότητα του παιδιού τους, έτσι όπως αυτή προστατεύεται από το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και άλλα διεθνή κείμενα, κοινοποιώντας παράλληλα και προσωπικά του δεδομένα που σχετίζονται με τη θρησκεία».

Σημειώνουν ότι «οι δικαστικές και νομικές διαμάχες της Ιεράς Μητρόπολης με μία Ιερά Μονή είναι ανεπίτρεπτο να οδηγούν σε τέτοιου τύπου ανοίκειες συμπεριφορές εναντίον μάλιστα ενός ανήλικου παιδιού, καθώς και σε κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς εντός του εκκλησιάσματος, το οποίο είναι ζήτημα μείζονος εκκλησιαστικής σημασίας».

Ύστερα από επικοινωνία της Μητρόπολης με την οικογένεια του παιδιού, διαβεβαίωσαν ότι αιτία υπήρξε η διαμάχη μεταξύ της Μητρόπολης Ναυπάκτου και της Ιεράς Μονής και ότι το ζήτημα δεν ήταν εκκλησιαστικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This