«Κλειδαμπαρωμένοι» σε αόρατο lockdown! Γιατί οι επιστήμονες ζήτησαν πιο σκληρά μέτρα σε εστίαση και κυκλοφορία;

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατέθεσε ήδη την πρόταση

Must Read

Νέα μέτρα πέφτουν στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου, μετά από εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων τη στιγμή που η πανδημία διανύει ένα δεύτερο και πιο σφοδρό κύμα, όπως χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες. 

Το πρόβλημα εξακολουθεί να εντοπίζεται σύμφωνα με τους ειδικούς… στη νυχτερινή βόλτα των νέων και την λειτουργία της εστίασης, παρόλο που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, δεν έχει παρατηρηθεί αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή των μέτρων έως τώρα: «Θα είναι δύσκολες οι επόμενες ημέρες, γιατί κατ’ αρχάς δεν βλέπουμε την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή των μέτρων, άρα θα έχουμε αυξητικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες» δήλωσε στον realfm.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ προέβλεψε ότι θα κρούσματα θα φτάσουν σε τετραψήφιο αριθμό μέσα στην εβδομάδα: «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω από 1.000 κρούσματα».

Τσακρής: Η πρόταση για νέα μέτρα έχει κατατεθεί στην επιτροπή

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατέθεσε ήδη πρόταση για αλλαγές στα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, με σκοπό να περιορίσουν επιπλέον την κυκλοφορία και το ωράριο της εστίασης.  

Οι ειδικοί ζητούν να κλείνουν πιο νωρίς τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι καφετέριες, όπως επίσης και να ξεκινάει νωρίτερα η απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιο Τσακρή η εφόσον ληφθεί η απόφαση, η  εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει άμεσα, στις επόμενες εβδομάδες: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού» τόνισε ο κ. Τσακρής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στην Κρήτη: «Ο 33χρονος είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ασθενοφόρο»

Η οικογένεια είχε χάσει πριν από λίγα χρόνια ακόμη ένα παιδί

More Articles Like This