28η Οκτωβρίου 1940… Έτσι ξεκινήσαμε

28 Οκτωβρίου τα ξημερώματα: Βαρέσανε οι καμπάνες. Είχε έρθει το σήμα. ΟΧΙ! Πόλεμος τιμής! Ξανά για την ελευθερία.

Συντάκτης: Newsroom

Ακριβώς 80 χρόνια πριν. Βαρέσανε οι καμπάνες στα χωριά μας. Αναφέρομαι κυρίως στα χωριά και τη συλλογική δράση των κοινωνιών μας εκεί. Στην ορεινή Ολυμπία με πρωτεύουσα και πνευματικό κέντρο την Ανδρίτσαινα.

  • Γράφει ο Βύρων Γ. Πολύδωρας

Εννοείται,  χρησιμοποιώ το σχήμα λόγου: το μέρος αντί του όλου. Ό,τι συνέβαινε στον τόπο μου, συνέβαινε σε όλη την Ελλάδα. Όταν χάραζε λοιπόν, σε κάθε σπίτι γίνονταν ένα εγερτήριο που δεν είχε ματαγίνει. Ούτε όταν πήγαιναν στο χωράφι για όργωμα και σπαρτό, ή όταν πήγαιναν για θερισμό ή για βόσκηση των γιδοπροβάτων τους. Εκείνα τα χαράματα όλοι στο πόδι. Από τα μωρά να κλαίνε για το ξάφνιασμα στην κούνια, μέχρι τους παππούδες που άναβαν το τζάκι και έβαζαν το μπρίκι για έναν καφέ. Όλοι οι παππούδες και οι σαραντάρηδες γονείς των στρατευσίμων – σημειωτέον – ήσαν πολεμιστές είτε το 1897, είτε του 1912 και 13 (Α΄ και Β΄ Βαλκανικών), είτε της νικηφόρας προέλασης στη Μικρασία, η οποία όμως κατέληξε σε καταστροφή, κυρίως λόγω των πολλαπλών και αλλεπάλληλων πολιτικών προδοσιών που από την πολιτική εμπάθεια των Αθηνών είχαν μεταφερθεί και ετελούντο εθνοεγκληματικά στο μέτωπο.

Γιατί από την Προποντίδα μέχρι την Πισιδία οι Έλληνες στρατιώτες νικούσαν. Οι αξιωματικοί τους όμως κατά το πλείστον (χωρισμένοι σε διάφορες φατρίες αποτάκτων) ασκούνταν σε δολοπλοκίες και διαβολές. Ο στρατός μας περνούσε την φρικτή Αλμυρά Έρημο, έδινε νικηφόρες μάχες στη γραμμή Εσκί Σεχίρ-Αφιόν Καραχισάρ, διέβαινε τον Σαγγάριο και έφθανε 20 χιλιόμετρα πρό της Αγκύρας. Μια μάχη μόνο έχασε. Τη δεύτερη στο Εσκί Σεχίρ. Από κακή τύχη. Και στο Αλί Βεράν, όπου εβλήθημεν με πυροβόλα εκτός βεληνεκούς που τα είχαν προμηθευτεί οι Τούρκοι από τους Αγγλο-Γάλλους σε αντάλλαγμα με τα πετρέλαια της Μοσούλης. Σε μας δεν έδιναν ούτε πολεμικό δάνειο που τους ζητούσαν οι Γούναρης και Πρωτοπαπαδάκης. Είναι θρασεία και παράλογη ταυτόχρονα η απάντηση του Λόϋδ Τζώρτζ στο αίτημά μας. Έλεγαν οι Έλληνες πρωθυπουργοί: Πολεμάμε τον Τούρκο όπως μας υποδείξατε, σύμφωνα με τη συμφωνία των Σεβρών. Απάντηση του Λόϋδ Τζώρτζ: Και τους 100.000 Άγγλους και Νεοζηλανδούς της Καλλίπολης ποιός θα μας τους φέρει πίσω; Ανταπάντηση: Μα εμείς τον Κεμάλ πολεμάμε που μαζί με τον Γερμανό Φον Σάντερς σας έσφαξαν στην Καλλίπολη. Τελική απάντηση: Όμως εσείς είχατε τότε ουδετερότητα (αυτός είναι ο πολιτικός σουρρεαλισμός εν πολέμω και όταν το συμφέρον ορίζεται από λυκανθρώπους).

Ύστερα ήρθε η καταστροφή. Ο Κεμάλ με τους Τσέτες έσφαξε τους αμάχους της Σμύρνης και έκαψε τα Ελληνικά σπίτια-αρχοντόσπιτα και σκότωσε τον εθνομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης, σύροντάς τον στους δρόμους, ακρωτηριάζοντάς τον, τυφλώνοντάς τον και κατακρεουργώντας τον με μανία μέχρι θανάτου.

Ας επανέλθουμε όμως στην 28η Οκτωβρίου, τα ξημερώματα: Βαρέσανε οι καμπάνες. Είχε έρθει το σήμα. ΟΧΙ! Πόλεμος τιμής! Ξανά για την ελευθερία. Οι άλλες χώρες της Ευρώπης, μάθαμε ύστερα, παραδίδονταν η μία μετά την άλλη ωσάν όρνιθες. Έμενε μόνο η Ελλάδα κάστρο άπαρτο. Και φυσικά η Αγγλία.

Στα σπίτια όλα του χωριού μας μια αθόρυβη δράση. Ίσως με βουβά δάκρυα. Οι έχοντες φύλλο επιστράτευσης, φορούσαν τα ρούχα τους σα να πήγαιναν σε γιορτή, τις αρβύλες τους με προκαδούρα, την τραγιάσκα τους και το σακούλι που τους ετοίμαζαν ταυτόχρονα οι μανάδες τους, τοποθετώντας μέσα δυο αλλαξιές εσώρουχα, μια μάλλινη φανέλα και δυο ζευγάρια μάλλινες κάλτσες. Στο χώρισμα του σακουλιού από την άλλη μεριά, μια κουλούρα ψωμί, ίσως μισό καρβέλι, λίγο τυρί (άσπρο, σκληρό και αλμυρό), μια χούφτα ελιές και διπλωμένο προσεκτικά λίγο χοιρινό παστό. Το πέρναγαν στον ώμο τους με το χοντρό κορδόνι του και έσκυβαν λίγο για να δεχθούν το φιλί στο μάγουλο και το σταύρωμα στο μέτωπο με την παλάμη της μάνας. Και χαιρετώντας με το χέρι ψηλά, περνούσαν με βήμα αποφασιστικό και ύφος σοβαρό και προσεχτικά μη τους ξεφύγει κανένα δάκρυ την πόρτα, έβγαιναν στην αυλή και από εκεί στον δρόμο. Εκεί συναντιούνταν με τους άλλους συγχωριανούς, φίλους, συγγενείς, κουμπάρους που έφευγαν για τον ίδιο προορισμό. Για τον ίδιο σκοπό. Για τη νίκη ή τη θανή. Συνειδητά (ούτε τυχαία, ούτε κατά διαταγή, ούτε αναγκαστικά, και ας είχαν το «φύλλο πορείας» και κατατάξεως στο χέρι).

Στα σταυροδρόμια των καλντεριμένιων δρόμων συναντιούνταν με άλλες ομάδες που έρχονταν από τα διπλανά χωριά. Μιλούμε για την ορεινή Ολυμπία. Για τα συμβάντα, όπως τα ξέρω από άμεσες αφηγήσεις του πατέρα μου και των μεγαλύτερων αδελφών μου, στη γενέτειρά μου, Περιβόλια ή Γάρδιτσα, και τα άλλα χωριά Δραγώγιον, Πετράλωνα ή Βέρβιτσα, Στόμιο ή Σμαρλίνα, Φιγαλία ή Παύλιτσα, Λυνίσταινα, συγκεκριμένα. Και από κάποιον ορεινό δρόμο παράλληλο άκουγες και κάποια ανδρική χορωδία να τραγουδά με βήμα και με βροντερή φωνή κάποιο δημοτικό τραγούδι-εμβατήριο, π.χ. «Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει χιόνι…». Τότε υπήρχε ζωή στα χωριά μας. Σήμερα ερημιά.

Η πεζοπορία των στρατευσίμων οδηγούσε και έφθανε μετά από 4 ώρες στην κωμόπολη (Κοπανάκι Μεσσηνίας) όπου περνούσε και είχε σταθμό επιβίβασης το τραίνο. Από εκεί στην Καλαμάτα. Όπου θα συντάσσονταν σε τάγματα και συντάγματα της 9ης μεραρχίας Καλαμών. Και από εκεί ντυμένοι με τις στολές τους και οπλισμένοι με τα ατομικά τυφέκιά τους και τα ομαδικά πολυβόλα τους, κατ’ ευθείαν για το μέτωπο με τις γρήγορες αμαξοστοιχίες και πλατφόρμες, όπου «επιβιβάζονταν» επίσης μουλάρια, πολύτιμα για τον ορεινό πόλεμο, πυροβόλα και βαρειά εφόδια (βλήματα πυροβόλων και λοιπά υλικά πολέμου).

Από τα χωριά της ορεινής Ολυμπίας στρατολογήθηκαν εκείνες τις ώρες γύρω στις 40 διμοιρίες. Κάθε χωριό και διμοιρία. Μυστικά είχαν ειδοποιηθεί και λάβει σημείωμα επιστρατεύσεως και φύλλο πορείας λίγες εβδομάδες πριν. Αυτή η άψογη από πλευράς μυστικότητας και κίνησης την κατάλληλη στιγμή επιχείρηση (στρατολόγησης και επιστράτευσης) άρχισε στις 16 Αυγούστου, όταν οι Ιταλοί χτύπησαν με υποβρύχιο και βύθισαν την «Έλλη» ανήμερα της Παναγίας στο λιμάνι της Τήνου. Ο Μεταξάς δήλωνε ότι αγνοούσε (δήθεν) τον θρασύ δράστη του χτυπήματος της «Έλλης».

Η στρατηγική του σκέψη δούλευε στο έπακρο. Οι αποφάσεις είχαν ληφθεί. Δεν έμενε ούτε στιγμή αμηχανίας, δισταγμού ή αυταπάτης. Τα συμβαίνοντα και συζητούμενα στη Ρώμη τα γνώριζε αυτοστιγμεί. Και η γνώση του (από τις σπουδαίες υπηρεσίες πληροφοριών που διέθετε) μετατρέπονταν σε δράση. Ένα απειροελάχιστο δείγμα δράσης: Σε κάθε χωριό υπήρχαν βάρδιες όλη τη νύχτα και μέρα να περιμένουν το «σήμα» από τον μοναδικό ασύρματο ή το μοναδικό χειροκίνητο τηλέφωνο. Και σε δύο ή τρεις μη στρατεύσιμους πολίτες είχε δοθεί από ένας μικρός κατάλογος για προφορική ειδοποίηση ότι «φεύγεις τώρα» και επίδοση του σημειώματος. Στους ίδιους, λίγες μέρες πριν, οι «στρατολόγοι πολίτες» κάτι είχαν ψιθυρίσει στο αυτί. Κάτι σαν «έσο έτοιμος». Τα υπόλοιπα, στις συζητήσεις στο τζάκι. Για το ποιά είναι η ιστορία της Ελλάδας. Ποιοί είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι σύγχρονοι «Εχετλαίοι». Από τον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, τη Σαλαμίνα, το ʼ21 μέχρι τότε. Να τονισθεί ότι μια σπίθα εκδίκησης για τη Μικρασιατική Καταστροφή (στην άδικη και την προδοτική για τα ελληνικά όπλα) σιγόφεγγε στην ψυχή των Ελλήνων μια πρόσθετη σκέψη: Να ξεντροπιασθούν. Να μη χάσουν ξανά. Να εκδικηθούν. Δεν απείχε γαρ το ʼ22 από το ʼ40 παρά μόνον δεκαοκτώ χρόνια. 

Έτσι ξεκινήσαμε. Σε λίγες μέρες ήμασταν στο μέτωπο. Σε όλη την γραμμή των πρόσω. Η διαταγή ήταν μία: Να απαντήσουν στο πρώτο «μπαμ». Έστω στα τυφλά. Για να αιφνιδιάσουν τους επιτιθέμενους Ιταλούς, στις 5:30 το πρωΐ. Που νόμιζαν πως θα μας έπιαναν στον ύπνο. Πολεμήσαμε από τον Καλαμά ποταμό μέχρι το Αργυρόκαστρο, την Κορυτσά, τη Χειμάρρα και σ’ όλα τα βουνά. Ο οιηματίας και ιταμός Μουσολίνι (όπως σήμερα ο Ερντογάν) εκαυχάτο ότι διαθέτει 1.000.000 λόγχες για να μας λιώσει. Οι υπερφίαλοι και φτερωτοί (είχαν στα καπέλα τους γελοία φτερά, κάτι σαν φασιανού) Ιταλοί έχαναν και παρεδίδοντο κατά διλοχίες και συλλαμβάνονταν από εμάς αιχμάλωτοι. Εμείς ελευθερώσαμε όλη τη Βόρειο Ήπειρο. Οι σύμμαχοι δεν μας την έδωσαν. Σ’ εκείνες τις μεταπολεμικές διευθετήσεις, μάς έδωσαν τα Δωδεκάνησα, (περιλαμβανομένου και του συμπλέγματος του Καστελορίζου) που «άλλωστε τα είχαμε προαπελευθερώσει με αποστολές από τη Μέση Ανατολή, τον Σεπτέμβριο 1943, σαν αποτέλεσμα ενός παράδοξου και ανήθικου διλήμματος που μας έθεσαν τότε: ή τη Βόρειο Ήπειρο ή τα Δωδεκάνησα!!! Πήραμε λοιπόν τα Δωδεκάνησα με αντίτιμο το αίμα μας και τα μέλη από τους ακρωτηριασμούς μας. Νικητές όντες στο μέτωπο της Αλβανίας υποχρεωθήκαμε σε οπισθοχώρηση. Ο Γερμανός παρέκαμπτε τα οχυρά Ρούπελ (που δεν έπεσαν) και μέσω Σερβίας στις 9 Απριλίου ʼ41 έμπαινε στη Θεσσαλονίκη. Οι νικητές στρατιώτες μας κλαίοντες γύριζαν στα χωριά τους. Όχι όλοι. Πολλοί άφησαν τα κόκκαλά τους άταφα μάλιστα (γύρω στις 15.000) στη Βόρειο Ήπειρο και στην άλλη κατακτημένη Αλβανία. Άλλοι γύρισαν χωρίς πόδια. Με πατερίτσες. Μας τσάκισαν τα χιόνια εκείνου του πρώϊμου χειμώνα.

Ο πρώτος ξάδερφός μου, ο Σωτήρης, γυρνούσε νικητής με άλλους ήρωες του μετώπου, οπότε ένα Στούκας τους θέρισε, ύπουλα και άτιμα και έξω από κάθε κανόνα του δικαίου του πολέμου, ενώ πλησίαζαν πεζοπόροι στον χωματόδρομο (και άοπλοι;) στην πόλη των Γρεβενών. Τον έκλαψαν, όλο το χωριό, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. «Έτσι πολεμήσαμε». Όπως μας δείχνει ο Αλέξανδρος Αλεξανδράκης στους ρεαλιστικότατους πίνακές του (που τους σχεδίαζε πολεμώντας ο ίδιος στο μέτωπο) και όπως ψάλλει επικολυρικά ο Ελύτης στο «Άσμα ηρωϊκό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας».

Β.Γ.Π.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκλονίζει πατέρας για τις απόπειρες αυτοκτονίας του ανήλικου γιου του

Τι ζητάει για να βοηθήσει το παιδί του

Νεκρός εργάτης σε εργοτάξιο στην αμερικανική πρεσβεία – Καταπλακώθηκε από τοιχίο

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός διαπιστώθηκε ο θάνατος του

Σε εξέλιξη η πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε από τα Προπύλαια η πορεία των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, οργανώσεων και συλλογικότητων για τα 15 χρόνια...

Στα δικαστήρια ο 71χρονος που σκότωσε την 43χρονη στην Σαλαμίνα

Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο - Θα ζητήσει προθεσμία να απολογηθεί

Εξετάσεις PISA: Ο Μητσοτάκης εγκαθιδρύει την «δικτατορία των μετρίων»!

Ένας δικός μας 15χρονος μαθητής έχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες ενός 12χρονου μαθητή της Σιγκαπούρης!

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για τον πατέρα της Νίκο και η συγκινητική φωτογραφία

Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Νικολάου και η Εριέττα Κούρκουλου, θυμήθηκε τον πατέρα της, τον αείμνηστο σπουδαίο ηθοποιό Νίκο Κούρκουλο ανεβάζοντας στον προσωπικό...

«Εκρηκτικό κοκτέιλ»: Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν – Υπό «πολιορκία» η Αθήνα

«Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται η πρωτεύουσα αυτό το διήμερο, καθώς η σημερινή επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η αυριανή επίσκεψη του Ταγίπ...

Υπόθεση ηλικιωμένης που ήπιε καθαριστικό σε γηροκομείο της Κρήτης: Χειροπέδες σε τρία άτομα

Μόλις μερικές ώρες μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Ηράκλειο, με θύμα μία ηλικιωμένη που ήπιε καθαριστικό αντί για νερό,...

Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα

Ανιψιός του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού ο δολοφόνος της 43χρονης

Δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο από την ΔΥΠΑ – Ποιοί είναι...

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν ταινίες στον κινηματογράφο και παραστάσεις στο θέατρο θα έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος Πολιτισμού και Θεάματος της ΔΥΠΑ για...

Χάγη χωρίς επέκταση στα 12 μίλια, συνιστά εθνική μειοδοσία

Όπως είχαμε προειδοποιήσει, ο Ερντογάν παίζει γερά το χαρτί της Χάγης.Είχαμε εξηγήσει τον λόγο που η Άγκυρα επιδιώκει προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο, παρά τους...

Ν. Τζανάκης για πνευμονία: «Περιμένουμε κρούσματα και στην Ελλάδα, οι γονείς να μην φοβούνται»

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην διεθνή επιστημονική κοινότητα η πνευμονία από την Κίνα, που «χτυπάει» στα παιδιά. Το μυκόπλασμα -βακτήριο που προκαλεί αναπνευστικές λοιμώξεις και...

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στην Αθήνα: Απεργία των ταξί και κλειστοί σταθμοί μετρό δημιουργούν «χάος»

Στο «κόκκινο» βρίσκονται από νωρίς σήμερα το πρωί, οι κεντρικοί οδικοί άξονες του λεκανοπεδίου της Αττικής, αφού η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένοι, με τους...

Στον Εισαγγελέα ο 71χρονος που ομολόγησε την εκτέλεση της συντρόφου του: «Ας πάω φυλακή,...

Από τον άγριο ξυλοδαρμό στο καρτέρι θανάτου. Ο δράστης σχεδίασε όλες τις κινήσεις του και σκόπευε να φύγει από τη Σαλαμίνα. Κατά τη σύλληψη του είχε μαζί του ρούχα

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Youtuber μάς κάνει ρεζίλι διεθνώς για την Ομόνοια: «Ο χειρότερος ναρκοδρόμος που έχω περπατήσει»

Έχοντας περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή, έχοντας περπατήσει στις πιο κακόφημες γειτονιές του πλανήτη, ο Αυστραλός youtuber Spanian έφτασε και στην Ομόνοια για να...

Μαρία Κορινθίου: «Έμεινα έγκυος στον ενάμιση μήνα σχέσης κι όταν έλεγα δεν ξέρω τι θα κάνω, ο Γιάννης…»

Η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά –δες» και παραχώρησε στη Τζένη Θεωνά μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην...

Δεύτερο στεφάνι για τον Γιώργο Τζαβέλλα

O Γιώργος Τζαβέλλας και η Βίκυ Κάβουρα είναι ζευγάρι εδώ και πολλούς μήνες, συγκατοικούν, έχουν γνωριστεί οι οικογένειές τους και έχουν βάλει πλώρη για...

Συνελήφθη ο σύντροφος της 43χρονης Γεωργίας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα

«Τσάκωσαν» στο Κερατσίνι τον 71χρονο - Είχε μαζί του το όπλο με το οποίο φέρεται ότι πυροβόλησε την 43χρονη μητέρα

Οργή στην Νέα Αριστερά για τη συντομογραφία που γεννά «εφιάλτες»

Οργή επικράτησε στη Νέα Αριστερά όταν το κόμμα αναφέρθηκε με τη συντομογραφία «ΝΕΑΡ», σε σχετικά ρεπορτάζ.Η συντομογραφία ΝΕΑΡ βλέπετε που θυμίζει την αλήστου μνήμης...

H Brigitte Nielsen περπάτησε στην πασαρέλα του Balenciaga κάνοντας 8άρια

O οίκος Balenciaga, παρόλο που για αρκετό κόσμο εκεί έξω έχει γίνει cancelled, πραγματοποίησε την επίδειξη της νέας της κολεξιόν με φόντο την πινακίδα...

Στα άκρα οι σχέσεις Κιέβου – Βουδαπέστης! Θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Ποροσένκο

Μετά την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα στον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγορεί τόσο αυτόν...

Όλγα Κιουρτσάκη-Φώτης Λιόσης: Ποζάρουν με ασορτί ροζ πουλόβερ και την κόρη τους

Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου, Όλγα Κιουρτσάκη, θα περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα ως μαμά, καθώς πριν από λίγους μήνες έφερε στον κόσμο την...

Εκτέλεσε την 43χρονη Γεωργία με ύπουλο τρόπο – Ανθρωποκυνηγητό για τον σύντροφό της στη Σαλαμίνα

Η 43χρονη μητέρα ενός παιδιού προσπάθησε να προστατευθεί όμως ο δράστης την εντόπισε και την εκτέλεσε πίσω από την πόρτα του σπιτιού της

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Έκαναν μάθημα ηθικής και δημοσιογραφίας άνθρωποι που έχουν κάνει χειρότερα πράγματα»

Μεγάλη τροπή πήρε η αποκάλυψη που έκανε η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχετικά με την προσωπική ζωή του Γιάννη Στάνκογλου. Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια του Alpha άφησε να εννοηθεί πως ο γνωστός...

Φρίκη στις ΗΠΑ: 13χρονος σκότωσε την μητέρα του ενώ κοιμόταν δίπλα στο νεογέννητο αδερφάκι του

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την φρικαλεότητα που σημειώθηκε στην Φλόριντα, των ΗΠΑ, όπου ένας 13χρονος δολοφόνησε την ίδια του την μητέρα, ενώ δίπλα βρισκόταν η μόλις 14 ημερών αδερφή...

Fame Story – Βόμβα από τον Σωτήρη: Σκέφτεται να αποχωρήσει οικειοθελώς

Μία ανάσα πριν τον τελικό έχουν φτάσει οι παίκτες του Fame Story και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.Η πίεση που ασκείται στους σπουδαστές της μουσικής ακαδημίας είναι αρκετά μεγάλη. Ορισμένοι...

Σε εξέλιξη η πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε από τα Προπύλαια η πορεία των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, οργανώσεων και συλλογικότητων για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου...