H πολιτειακή τάξη συμπεριφέρθηκε σαν να θέλει να ξεχάσει την 28η Οκτωβρίου, όχι σαν να θέλει να τη θυμηθεί

Oι Βουλευτές, οι πατέρες του Έθνους άφαντοι με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Δεν τόλμησε ούτε ένας (πλην της ΠτΔ) να παραστεί σε ανοικτό χώρο για να τιμήσει τους ήρωες μας.

Must Read

Η φετινή 28η Οκτωβρίου, η οποία συνέπεσε με την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο -το Oruc Reis πλέει ανοικτά της Ρόδου και της Καρπάθου – θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσους εννοούν να τιμούν την εθνική επέτειο, με την σκέψη ότι λαοί που ξεχνούν δεν έχουν μέλλον.

Από την μια πλευρά παρατάχθηκε η ράθυμη πολιτική μας τάξη που με πρόσχημα τον κορωνοιό απουσίασε από τις δοξολογίες και τις καταθέσεις στεφάνων πλην της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Της αξίζει της πολιτικής μας τάξης η φράση άπαντες απόντες.

Οι εικόνες στις Εκκλησίες όπου πραγματοποιείται η παραδοσιακή δοξολογία και στα μνημεία όπου πραγματοποιούνται οι καταθέσεις στεφάνων ήταν απογοητευτικές. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε ένα υποβρύχιο παλαιού τύπου στον ναύσταθμο της Σούδας, το «Κατσώνης», δεν ανέφερε καν στις δηλώσεις του την φράση «επέτειος της 28ης Οκτωβρίου», δεν εξέδωσε καν το καθιερωμένο γραπτό μήνυμα (παρά μόνον ένα μήνυμα στα αγγλικά για τους ομογενείς) και επέστρεψε στην οικία του στο Ακρωτήρι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, διχαστικός όπως πάντα διάλεξε την ημέρα για να αναδείξει τις ηρωικές πράξεις του ΕΑΜ, της ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ χωρίς την παραμικρή αναφορά στον ΕΔΕΣ του Ναπολέοντος Ζέρβα και στην συμβολή του στην αντίσταση.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είχε το νου τους στους «νεοναζί » που ήδη όμως βρίσκονται στην φυλακή. Ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με «πλάτη» πίνακες από διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς επέμεινε στα γνωστά κλισέ περί ψευδεπίγραφης ενότητος. Οι λοιποί τα γνωστά.

Ακόμη πιο απογοητευτική η εικόνα στις δοξολογίες και στις καταθέσεις στεφάνων. Ο Αρχιεπίσκοπος απών. Λέξη για την επέτειο. Ο Δήμαρχος της Αθήνας απουσίασε από την τελετή στο Σύνταγμα και περιορίστηκε σε δύο γραμμές στο twitter. Oι Βουλευτές, οι πατέρες του Έθνους άφαντοι. Δεν τόλμησε ούτε ένας να παραστεί σε ανοικτό χώρο για να τιμήσει τους ήρωες μας.

Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για τις προθέσεις, η ΕΛΑΣ εξέδωσε και διαταγή με την οποία απαγόρευε τις μοτοπορείες και «άλλες ακτιβιστικές ενέργειες». Όποιος επιχείρησε να κάνει βόλτα με το αυτοκίνητο του στην Θεσσαλονίκη, την Ηλιούπολη, την Φλώρινα ανεμίζοντας μέσα από αυτό την ελληνική σημαία χαρακτηρίστηκε συλλήβδην «εθνικιστής» και του επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων περί κορωνοϊού!

Συνέβη στην Φλώρινα όπου ο ταξίαρχος απαγόρευσε σε ομάδα πολιτών να κάνει μοτοπορεία ανεμίζοντας την διαταγή της απαγορεύσεως.

Έτσι λειτούργησε λοιπόν η ράθυμος πολιτική μας τάξη χθες 28 Οκτωβρίου με την εξαίρεση της Προέδρου της Δημοκρατίας που θυμήθηκε μια ωραία φράση του Ελύτη για την λάμψη των Ελλήνων και του Υπουργού Άμυνας.

Η πολιτειακή μας τάξη συμπεριφέρθηκε σα να θέλει να ξεχάσει την 28η, όχι σαν να θέλει να την θυμηθεί.

Ο λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας όμως τα κατάφεραν παρά τις απαγορεύσεις. Και να εορτάσουν και να μην ξεχάσουν και να θυμηθούν. Στον Μητροπολιτικό ναό Αίγινας εκεί όπου ορκίστηκε ο Καποδίστριας κυβερνήτης μια μικρή μαθήτρια έβαλε τα γυαλιά στους πολιτικούς: Εκφώνησε μέσα σε ρίγη συγκίνησης καταχειροκροτούμενη τον πανηγυρικό της ημέρας. Πρόκειται για την Διασενούλα Αξιώτη.

Στην Σάμο οι κάτοικοι άπλωσαν την ελληνική σημαία στον βυθό της θάλασσας. Δεν προτίμησαν την βολή της οικίας των. Στα Καρδάμυλα της Χίου άναψαν ένα μεγάλο πύρινο «Όχι». Το Δημαρχείο Ελληνικού σκεπάστηκε από μια μεγάλη ελληνική σημαία.

Ο πιλότος του μαχητικού της αεροπορίας συγκλόνισε με την λακωνικότητα του λέγοντας : «Το πιο ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές: Όχι».

Και βεβαίως αυτός που συγκλόνισε περισσότερο παντός άλλου ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με την ημερήσια διαταγή του.

Πρώτον διότι έστειλε απέναντι στην Τουρκία συγκεκριμένα μηνύματα, δεύτερον γιατί έπραξε ότι όφειλε να πράξει η ράθυμη πολιτική μας ηγεσία. Να ανορθώσει το ηθικό των πολιτών σε δύσκολες ώρες . Και τρίτον διότι η διαταγή του περιέχει λέξεις και φράσεις που δεν βρήκαμε σε κανένα μήνυμα πολιτικού. Ενώ θα έπρεπε.

πηγή: εφημερίδα «Εστία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This