Τι εισηγούνται οι ειδικοί – Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει και ανακοινώνει με διάγγελμα τα νέα μέτρα

Δέσμη νέων μέτρων από τους λοιμωξιολόγους

Must Read

Ένα ακόμα διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με το οποίο θα ανακοινώνει νέα μέτρα, αναμένεται για το απόγευμα της Παρασκευής. Μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις με το υγειονομικό και οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά και την τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός έχει στα χέρια του και τις εισηγήσεις των ειδικών, βάσει των οποίων θα αποφασίσει το επόμενο βήμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η επιτροπή λοιμωξιολόγων φέρεται να προτείνει μια δέσμη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με την εστίαση να δέχεται πιθανόν το μεγαλύτερο πλήγμα.

Νωρίτερα, για βαριά δέσμη μέτρων που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση με ισχύ πολλών μηνών και θα εφαρμοστούν οριζόντια σε όλη τη χώρα και όχι ανάλογα με το επίπεδο «συναγερμού», προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικευμένο lockdown, μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ήδη Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη πέρασαν στο επίπεδο υψηλού κινδύνου και επιβλήθηκε τοπικό lockdown, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1211 νέα κρούσματα την Πέμπτη.

Τι έχει πέσει στο τραπέζι:

  • Εστίαση: στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης), μεταξύ των οποίων και η Αττική, πιθανό κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ είτε από τις 21:30 είτε από τις 22:00
  • Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας: προτείνεται να ξεκινά μισή ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης
  • Τηλεργασία: Αύξηση στο 50%
  • Επιδημιολογικό χάρτης: Κατάργηση του «κίτρινου» επιπέδου 2 (επιτήρησης)
  • Μάσκες: Παντού, εσωτερικά και εξωτερικά, σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως χρώματος στον χάρτη
  • Μετακινήσεις μεταξύ όμορων νομών: Το ενδεχόμενο απαγόρευσης φαίνεται να απομακρύνεται. Εκτιμούν οι ειδικοί ότι δεν υπάρχει λόγος για την εφαρμογή της, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα της νυχτερινής μετακίνησης για διασκέδαση σε όμορους δήμους
  • Τηλεκπαίδευση: Υποχρεωτική στα ΑΕΙ, με εξαίρεση το 6ο έτος της Ιατρικής όπου θα απαιτείται φυσική παρουσία
  • Αθλητισμός: Αναστολή όλων των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This