Ενός λεπτού σιγή τα ελληνικά σχολεία για τον Γάλλο καθηγητή που έσφαξε ο ισλαμιστής 

Αποφασίστηκε στο πλαίσιο της Ατυπης Συνάντησης των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Must Read

Τιμώντας τη μνήμη του εκπαιδευτικού, που έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι στις 16 Οκτωβρίου 2020, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στα σχολεία της επικράτειας την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάλογη δράση προς τιμήν του Σαμουέλ Πατί (Samuel Paty) έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στα σχολεία της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω πρωτοβουλία συζητήθηκε χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο της Ατυπης Συνάντησης των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Από ελληνικής πλευράς, υπήρξε άμεση ανταπόκριση, και έτσι ήδη η σχετική εγκύκλιος, υπογεγραμμένη από την αρμόδια υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, έχει σταλεί στα σχολεία.

Αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 θα τηρηθεί, εντός του κάθε τμήματος από τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Samuel Paty, εκπαιδευτικού, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι στις 16 Οκτωβρίου 2020».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This