Έρχεται αύξηση κρουσμάτων – Αυστηρή τήρηση των μέτρων που «έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα»

Τι λένε Χαράλαμπος Γώγος και Μανώλης Δερμιτζάκης

Must Read

Η συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στα νέα μέτρα θα κρίνει αν θα κλιμακωθούν ή θα παραταθούν, υπογράμμισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, συστήνοντας υπομονή έως τον Απρίλιο.

«Η αναπαραγωγή του ιού είναι τέτοια που σε 15 μέρες με έναν μήνα μπορούμε να αποκλείσουμε την περαιτέρω ανάπτυξή του. Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα, θα δούμε τα αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε: «Πρέπει και η Πολιτεία και οι υγειονομικοί να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας».

Ο καθηγητής εξήγησε ότι τα κρούσματα ενδεχομένως θα αυξηθούν, καθώς αυτά σημειώθηκαν με τα προηγούμενα μέτρα. «Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας παγκοσμίως, ίσως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο […] και έτσι μπορούμε να δούμε τι μπορεί να συμβεί και έχουμε ευκαιρία να προλάβουμε».

Όσον αφορά το εμβόλιο, ο κ. Γώγος τόνισε στον Σκάι: «Προσπαθούμε να συντηρήσουμε ένα επίπεδο χωρίς μεγάλες επιπτώσεις για να φτάσουμε στις αρχές του χρόνου στον εμβολιασμό, καταρχάς των υγειονομικών, και έως Απρίλιο – Μάιο να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης πρότεινε το lockdown να κρατήσει παραπάνω, καθώς τα προτελευταία μέτρα «ήταν πολύ ελαφρά, δεν άφησαν αποτύπωμα, βλέπουμε ακόμα το αποτέλεσμα του πρώτου πακέτου. Τα προηγούμενα θα αφήσουν κάποιο αποτύπωμα και έχουμε τα καινούργια που θα τα δούμε σε δύο τρεις εβδομάδες».

Ο καθηγητής εξέφρασε τη δυσοίωνη πρόβλεψη για 3.000 κρούσματα ημερησίως, αλλά πρόσθεσε ότι πρόκειται για φυσιολογική πορεία. «Αν παίρναμε αυτά τα μέτρα έναν μήνα πριν, θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This