Η Μαρέβα βγήκε μπροστά για την πατρίδα

Must Read

Την ώρα που η πατρίδα βυθίζεται στο πιο βαθύ σκοτάδι, η παρέμβαση της Μαρέβα στους Financial Times, θύμισε το πρώτο φως του χειμερινού ηλιοστασίου…

Από τον κ. Μάξιμο

Στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας, εκεί που τα πάντα μοιάζουν χαμένα, εκεί ακριβώς ανατέλλουν οι μεγάλες προσωπικότητες που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο θυμικό ενός έθνους. Τέτοια είναι η σημερινή συγκυρία για την Ελλάδα. Είναι η στιγμή που τα πάντα μοιάζουν χαμένα. Τα χτυπήματα είναι συντριπτικά. Η πανδημία, η οικονομική κατάρρευση, η εθνική κρίση με την τουρκική επιθετικότητα. Ο κίνδυνος της τρομοκρατίας, η απειλή από την Ανατολή που γιγαντώνεται παραπέμποντας στις πιο ζοφερές σελίδες έργου του Τόλκιν, μόνο που για την Ελλάδα μας, είναι μια πραγματικότητα.

Η κοινωνία μετρά τις αντοχές της, βυθισμένη στην Σκύλα της μοχθηρής καθημερινότητας και την Χάρυβδη της συνολικής καταβύθισης. Και ελπίδα να μην φαίνεται πουθενά. Να μην υπάρχει αυτή τη φορά φως στο βάθος του τούνελ, αλλά η σήραγγα της Φαούστειας ατραπού να φαντάζει μονόδρομος παρόντος και μέλλοντος. Με την συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος να εντείνει την απαισιοδοξία, καθώς ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να κρύψει την νευρικότητα του για τα θηριώδη αδιέξοδα που ορθώνονται στον δρόμο των Ελλήνων.

Σε αυτό το πολυδιάστατο ναδίρ λοιπόν, εμφανίζεται η Μαρέβα, με μία υψίστης εθνικής σημασίας παρουσίαση – συνέντευξη, στην πλέον παρεμβατική εφημερίδα της υφηλίου: Τους Financial Times. Όχι, η Ελλάδα, δεν θα χαθεί!

Η σιωπή της κολύμβησης με αναπνευστήρα

Κάθε παράγραφος, κάθε πρόταση, κάθε λέξη του αφιερώματος στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, είναι μία αλληγορία που μοσχοβολά Ελλάδα. Μόνο η Μαρέβα θα μπορούσε να μετατρέψει τα κίτρινα φύλλα μίας ψυχρής, οικονομικής εφημερίδας που πριν από 90 χρόνια έκανε ευυπόληπτους πολίτες να πηδούν από τα παράθυρα, σε μια φιλόξενη αγκαλιά μιας Ελύτειας παραβολής.

«Το καλύτερο δώρο που χάρισα πρόσφατα είναι ένα ζευγάρι όμορφων, πολύχρωμων κεραμικών ποτηριών… Όλη η έμπνευσή της προέρχεται από τη θάλασσα – από αχινούς και ψάρια μέχρι τη σιωπή της κολύμβησης με αναπνευστήρα!». Τι μεγαλειώδης απεικόνιση του συλλογικού ασυνείδητου της Ελληνικής ψυχής! Που έχει την μοναδικότητα να μετατρέπει ακόμα και την μεγαλύτερη τραγωδία σε έπος!

Προσέξτε την αλληλουχία: Ο μοναχικός δρόμος του πολεμιστή, μέσω της σιωπής του κολυμβητή με τον αναπνευστήρα, ο οποίος ελίσσεται στον επικίνδυνο δρόμο που η μυθολογία μας περιέγραψε γλαφυρά ως Ηράκλεια οδό, ανάμεσα στους επικίνδυνους αχινούς και τα απρόβλεπτα ψάρια, και όμως αυτός ο επίπονος και μοναχικός δρόμος, θεωρείται το καλύτερο δώρο! Ένα πραγματικό έπος, χαραγμένο όχι σε κεραμεικό, όπως τα χρυσά έπη του Πυθαγόρα, αλλά στις ψυχρές σελίδες μιας εφημερίδας – ευαγγελίου του καπιταλισμού.

Από το Ζαγόρι στα Harrods

Δύο φαινομενικά αντικρουόμενα τοπία, που όμως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, «πάντρεψε» σε μία επίδειξη υψηλού συμβολισμού. Οι αρχαίοι σοφοί συνέδεαν την υγεία της ψυχής με την σωματική ευεξία, η Μαρέβα παρέθεσε την αδιαμφισβήτητη συνέχεια της εσωτερικής λάμψης όπως αποτυπώνεται σε μία περιποιημένη επιδερμίδα. Από το παροιμιώδες οικοσύστημα των βουνών της Ηπείρου, εώς το  σύστημα microneedling για την φροντίδα του δέρματος. Η ψυχική γαλήνη με την υπέρλαμπρη, μα τόσο προσιτή όψη. Ένα ηγετικό μείγμα αντιοξειδωτικών, βιταμινών και αμινοξέων ως αντίδοτο στην στείρα, αντιπολιτευτική μιζέρια που θέλει έναν πολίτη – κάγκουρα ώστε να επιβιώσει πολιτικά.

President Donald Trump, accompanied by first lady Melania Trump, stand with Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis and his wife Mareva Grabowski-Mitsotakis on the Colonnade of the White House, Tuesday, Jan. 7, 2020, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)

Παντιέρα Τρικολόρ κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας

Αυτό που δεν τολμά να κάνει η κυβέρνηση, ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και σύζυγός της, το έκανε με έναν αριστοτεχνικό τρόπο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Με την απαράμιλλη διακριτικότητα της, προκειμένου ουδείς να μπορεί να την κατηγορήσει ότι εμπλέκεται στην εξωτερική πολιτική της χώρας, η αναφορά για την «ολόσωμη φόρμα από την Γαλλία» εξαπολύεται ως τρομερή παντιέρα του Σικελιανού στέλνοντας μήνυμα στους εχθρούς της ανθρωπότητας.

Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει αυτό που δεν τόλμησε η πολιτική ηγεσία: Φόρεσε την ολόσωμη φόρμα από την Γαλλία μέσα στο Λευκό Οίκο, την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ βρισκόταν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Εμάνουελ Μακρόν! Τόλμησε να υψώσει την γαλλική σημαία όταν σύσσωμο το μαύρο μέτωπο του ισλαμικού φονταμεταλισμού καλεί σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων και επιδίδεται σε εκδηλώσεις μίσους κατά της Γαλλίας και προσωπικά του προέδρου της!

Και όμως, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη κυριολεκτικά επέβαλε την σύζυγό του Γάλλου πρωθυπουργού, Μπριζίτ Μακρόν, μέσα στις σελίδες των Financial Times, την στιγμή που η Γαλλία δίνει τη μάχη απέναντι στους τρομοκράτες με τις ΗΠΑ να κρατούν ένοχη σιωπή. Με αυτόν τον τρόπο η Μαρέβα σήκωσε τον ελεύθερο κόσμο στους ώμους της.

Η Μαρέβα νίκησε το σκοτάδι

Όπως η Ιωάννα της Λωραίνης εμφανίστηκε και έδωσε ελπίδα σε έναν γονατισμένο λαό, η συνέντευξη της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στους Financial Times ήλθε ως πυρσός μέσα στο απέραντο σκοτάδι για να κάνει τον ελληνικό λαό επιτέλους να υψώσει το βλέμμα στον ουρανό.  Ήλθε να ανάψει φρυκτωρίες από τα όρη της Ηπείρου εώς την λεβεντογέννα Κρήτη για να διώξει την μιζέρια, την απαισιοδοξία, να δείξει την περίλαμπρη οδό της στοχευμένης μα προσιτής πολυτέλειας, ανοίγοντας δρόμους ευζωΐας για κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα. Όπως θα έλεγε και ο μέγας ραψωδός Αρτέμης, «ήλθε ἐργάτης στή διάνοιξη τοῦλαμπαδούχου δρόμου, ὥστε τα ὄμματα τοῦ κόσμου, νά ἀρθοῦνε ἄνω, εἰ δυνατόν, νά μείνουν πάντα, στραμμένα ἔς ἀεί εἰς τήν οὐράνιον Ἑλλάδα»!

Η Μαρέβα βγήκε μπροστά την πιο κρίσιμη στιγμή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This