ΟΑΣΑ-ΚΤΕΛ: Τι προβλέπει η σύμβαση, ποιοι παίρνουν μπόνους

Τα ΚΤΕΛ Αττικής και οι υπομισθώτριες ΚΤΕΛ Α.Ε. Κορινθίας, Εύβοιας και Επαρχίας Θηβών υποχρεούνται στην ταξινόμηση και την κυκλοφορία 200 αστικού τύπου λεωφορείων

Must Read

Στη Διαύγεια ανέβηκε η σύμβαση του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ Αττικής για τη δρομολόγηση 200 λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, συνολικού κόστους 54.536.000 ευρώ.

Η συνεργασία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) με τα ΚΤΕΛ Αττικής είναι για δυο χρόνια, με τις τιμές των εισιτηρίων στις λεωφορειακές γραμμές που θα εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ να είναι ίδιες με τις ισχύουσες στο υπόλοιπο συγκοινωνιακό δίκτυο του ΟΑΣΑ.

Η συνολική αποζημίωση των ΚΤΕΛ ορίζεται σε 1,41 ευρώ ανά οχηματοχιλιόμετρο δηλαδή σε περίπου 24.131.000 ευρώ ετησίως (συν τον ΦΠΑ). Στα παραρτήματα περιγράφονται αναλυτικά τα δρομολόγια, η αποζημίωση κάθε ΚΤΕΛ για το συγκεκριμένο δρομολόγιο κ.ά.

Η σύμβαση προβλέπει, μεταξύ άλλων και μπόνους στα ΚΤΕΛ όταν πωλούν εισιτήρια εντός των λεωφορείων σε ξεχασιάρηδες ή λαθρεπιβάτες. Προβλέπεται συγκεκριμένα πως ως κίνητρο για τη διασφάλιση της καταβολής κομίστρου από το επιβατικό κοινό, καθώς και για την αποφυγή του ηθικού κινδύνου της λεγόμενης «εισιτηριοδιαφυγής», οι συμβαλλόμενοι θεωρούν εύλογο και δίκαιο μέτρο την καταβολή μπόνους 4% επί των εισπράξεων από την πώληση εισιτηρίων, είτε απ’ τους οδηγούς εντός των λεωφορείων των ΚΤΕΛ Α.Ε. είτε από άλλο προσωπικό των ΚΤΕΛ Α.Ε. (εκδότες εισιτηρίων κ.λπ.).

Τα λεωφορεία

Προβλέπεται πως τα ΚΤΕΛ Αττικής και οι υπομισθώτριες ΚΤΕΛ Α.Ε. Κορινθίας, Εύβοιας και Επαρχίας Θηβών υποχρεούνται στην ταξινόμηση και την κυκλοφορία 200 αστικού τύπου λεωφορείων, εκ των οποίων 164 κανονικά (12 μέτρων), 30 αρθρωτά (18 μέτρων) και 6 μικρολεωφορεία (8 μέτρων).

Με βάση τη σύμβαση τα ΚΤΕΛ υποχρεούνται στη δρομολόγηση 34 λεωφορείων σε διάστημα δέκα ημερών μετά την υπογραφή της (κάτι που έχει γίνει αφού η σύμβαση υπεγράφη στις αρχές Οκτωβρίου) και το σύνολο των 200 οχημάτων έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This