Προσοχή: Τι θα γίνει με τις άδειες οδήγησης που λήγουν εν μέσω lockdown

Τι καθορίζεται με εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Must Read

Παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ), που λήγουν από τις 3 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται η ισχύς των:

  1. Αδειών οδήγησης και των ΠΕΙ που λήγουν εντός του χρονικού διαστήματος από την 3η Νοεμβρίου 2020 έως και την 30ή Νοεμβρίου 2020, για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας,
  2. αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών με ημερομηνία λήξης εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος και
  3. δελτίων εκπαίδευσης εξέτασης με ημερομηνία λήξης εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.

Σημειώνεται ότι τα ιατρικά πιστοποιητικά που απαιτούνται για τις ανανεώσεις αδειών οδήγησης και έχουν εκδοθεί πριν από την έκδοση της εγκυκλίου, των οποίων η καταληκτική ημερομηνία υποβολής (έξι μήνες από την ημερομηνία έκδοσης) βρίσκεται εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, γίνονται αποδεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών για διάστημα τριών μηνών μετά το πέρας της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας.

Με άλλη εγκύκλιο που υπεγράφη από τον κ. Κεφαλογιάννη, παρατείνεται έως και 31/12/2020 η δυνατότητα που έχει παρασχεθεί σε επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης, Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοιχτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων και Τουριστικά Τρένα να καταθέσουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες των οχημάτων ιδιοκτησίας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This