Τρίτη 22/6/2021

Το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης «αδειάζει» τον Πέτσα για το 1εκ. sms άθλησης: «Δεν βλέπουμε τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα»

Για τα αυξημένα sms που πιπιλίζουν όλοι, ο Υπουργός έκανε την αυτονόητη διευκρίνιση: «Έχουμε και την προσθήκη τώρα των γονιών που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο»

Μετά τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα ‘κόφτη’ στα sms στο 13033», ήρθε και ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, να επιβεβαιώσει καταρχήν το κυβερνητικό αλαλούμ και κατά δεύτερον να εκθέσει τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος υποστήριξε ότι εστάλησαν 1εκ. sms για άθληση το βράδυ της Κυριακής.

«Δεν βλέπουμε εμείς τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα», ξεκαθάρισε ο Υπουργός, ο οποίος ανέφερε πως ο αριθμός που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατά προσέγγιση και προφανώς αποτελεί μόνο εκτίμηση και όχι γεγονός.

Ο κ.Πιερρακάκης τόνισε ότι τα SMS το Σαββατοκύριακο στο13033 έφτασαν τα 8,6 εκατομμύρια και πιο συγκεκριμένα, 4,7 εκατομμύρια μηνύματα το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το πρώτο lockdown.

«Στο πρώτο απαγορευτικό εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 μέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 2,6 εκατ. μηνύματα την ημέρα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προσθέτοντας: «Βέβαια και τότε, στην πρώτη περίοδο (του lockdown) ήταν πολύ λιγότερα και στη δεύτερη είχαμε προσεγγίσει τα 3 με 3,5 εκατ. μηνύματα. Έχουμε και την προσθήκη τώρα των γονιών που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο» διευκρίνισε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ