Το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης «αδειάζει» τον Πέτσα για το 1εκ. sms άθλησης: «Δεν βλέπουμε τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα»

Για τα αυξημένα sms που πιπιλίζουν όλοι, ο Υπουργός έκανε την αυτονόητη διευκρίνιση: «Έχουμε και την προσθήκη τώρα των γονιών που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο»

Must Read

Μετά τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα ‘κόφτη’ στα sms στο 13033», ήρθε και ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, να επιβεβαιώσει καταρχήν το κυβερνητικό αλαλούμ και κατά δεύτερον να εκθέσει τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος υποστήριξε ότι εστάλησαν 1εκ. sms για άθληση το βράδυ της Κυριακής.

«Δεν βλέπουμε εμείς τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα», ξεκαθάρισε ο Υπουργός, ο οποίος ανέφερε πως ο αριθμός που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατά προσέγγιση και προφανώς αποτελεί μόνο εκτίμηση και όχι γεγονός.

Ο κ.Πιερρακάκης τόνισε ότι τα SMS το Σαββατοκύριακο στο13033 έφτασαν τα 8,6 εκατομμύρια και πιο συγκεκριμένα, 4,7 εκατομμύρια μηνύματα το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το πρώτο lockdown.

«Στο πρώτο απαγορευτικό εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 μέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 2,6 εκατ. μηνύματα την ημέρα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προσθέτοντας: «Βέβαια και τότε, στην πρώτη περίοδο (του lockdown) ήταν πολύ λιγότερα και στη δεύτερη είχαμε προσεγγίσει τα 3 με 3,5 εκατ. μηνύματα. Έχουμε και την προσθήκη τώρα των γονιών που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This