Πέμπτη 24/6/2021

Σε καραντίνα 150 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό

Τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε απασχολούμενους στα αμαξοστάσια και τις διοικητικές υπηρεσίες του οργανισμού

Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί 150 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, μετά από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίσθηκαν με μοριακά τεστ που έγιναν στο προσωπικό του οργανισμού.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ανάμεσά τους βρίσκονται και οδηγοί λεωφορείων, ευτυχώς λίγοι, με τους θετικούς στην Covid-19 εργαζόμενους του οργανισμού να εντοπίζονται κυρίως σε εκείνους που απασχολούνται στα αμαξοστάσια και τις διοικητικές υπηρεσίες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθ. Γιώργος Σκόδρας, τα πρώτα κρούσματα σε αυτή τη χρονική περίοδο εμφανίστηκαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και αυξήθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. «Λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο, με ιχνηλατήσεις, διενέργεια τεστ μοριακών, απολυμάνσεις καθημερινές σε όλους τους χώρους εργασίας και τα λεωφορεία. Αν σκεφθούμε ότι στον ΟΑΣΘ απασχολούνται 2.055 εργαζόμενοι, το ποσοστό των κρουσμάτων είναι πολύ μικρότερο εκείνου στο γενικό πληθυσμό».

Ομάδα αντι-covid

Στην εταιρεία έχει σχηματιστεί μία ομάδα αντι-covid με επικεφαλής τον γιατρό Κώστα Σαρακίδη, η οποία σε κάθε οργανική μονάδα έχει ορίσει ένα υπεύθυνο για να συγκεντρώνει τα στοιχεία και να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ήδη πριν την έξαρση που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, είχε εφαρμοστεί στον ΟΑΣΘ το 50% στην εργασία με φυσική παρουσία, ενώ στόχος είναι, μόνο η Κίνηση να παραμείνει ανοικτή.

Ο κ. Σκόδρας πρόσθεσε ότι οι ιχνηλατίσεις δεν σταματούν στον ΟΑΣΘ, εάν εργαζόμενος που βρέθηκε θετικός αναφέρει επαφές του και εκτός Οργανισμού.

(πηγή: grtimes.gr)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ