Έρχεται η… big brother «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων»

Κάμερες, ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου και συνεχή παρακολούθηση των εισόδων-εξόδων των εγκαταστάσεων από ένα δωμάτιο ελέγχου (control room).

Must Read

Σύμφωνα με εισηγήσεις των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, ετοιμάζεται ίδρυση αστυνομικού σώματος που θα εδρεύει μόνιμα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και θα έχει τη δυνατότητα προληπτικής ή κατασταλτικής επέμβασης οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου εντός των χώρων των ΑΕΙ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το νέο αυτό σώμα (θα φορά και διαφορετικές στολές πιθανόν) δεν θα έχει όπλα και θα ονομάζεται «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», ενώ θα λειτουργεί κυρίως με τεχνολογικά  μέσα (κάμερες, ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου κλπ.), έχοντας έναν άτυπο ρόλο… big brother, με συνεχή παρακολούθηση των εισόδων-εξόδων των εγκαταστάσεων από ένα δωμάτιο ελέγχου (control room).

«Το νέο Ειδικό Σώμα, με αστυνομικές αρμοδιότητες θα μεριμνά για την ασφάλεια του πανεπιστημιακού χώρου, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Θα είναι μια ομάδα η οποία θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση καθώς το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος , που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες», σχολίασε σχετικά η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύντομα αναμένονται και οι πρώτες προσλήψεις (με διαγωνισμό στα πρότυπα της πρόσληψης των 1.500 ειδικών φρουρών της Αστυνομίας), με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να θέλει να αποφύγει γεγονότα σαν αυτό με τον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, γι’ αυτό προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να διαφυλάξει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Όσον αφορά τους παραβάτες του ασύλου, η κ.Κεραμέως ξεκαθάρισε: «Θα υπάρχουν συγκεκριμένες συνέπειες για όσους συμμετέχουν σε δράσεις οι οποίες βάλουν κατά της ακαδημαϊκής ελευθερίας, κατά της αξιοπρέπειας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δεν υπάρχει στον κανονισμό των Πανεπιστημίων τίποτα που να προβλέπει συνέπεια σε κάποιον φοιτητή που βάλλει κατά της πανεπιστημιακής ελευθερίας».

Πρόσθεσε πως στόχος είναι να μπουν στον νέο κανονισμό ποινές που θα αυξομειώνονται ανάλογα με τις πράξεις των φοιτητών και θα κυμαίνονται από αποβολή από ένα εξάμηνο έως και ολοκληρωτική αποβολή από το Πανεπιστήμιο. «Θα υπάρξουν ιδιαίτερες ποινές στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στις περισσότερες φορές είναι εξωθεσμικά στοιχεία. Πρέπει να είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο των ποινικών αδικημάτων», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This