Τετάρτη 23/6/2021

Καθηγήτρια ΑΠΘ για rapid tests: «Ο ΠΟΥ συνιστά να μη χρησιμοποιούνται στα σύνορα»

Καθηγήτρια Μικροβιολογίας του ΑΠΘ αποκαλύπτει ότι στα σύνορα δεν γίνονταν το καλοκαίρι σωστοί έλεγχοι.

«Βόμβα» από καθηγήτρια του ΑΠΘ, που θεωρεί αναξιόπιστα τα τεστ κορωνοϊού που έγιναν στα σύνορα του Προμαχώνα αλλά και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τον έλεγχο των ταξιδιωτών. Μάλιστα ο ΠΟΥ συνιστά να μη χρησιμοποιούνται πλέον αυτά τα τεστ αντιγόνου (τα γνωστά rapid tests).

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Κέντρο Αναφοράς SARS-CoV2 της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Γεωργία Γκιούλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της με θέμα «Γενικά χαρακτηριστικά του ιού SARS-Cov2 και η επιδημιολογία της νόσου που προκαλεί» στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε διαδικτυακά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ήταν καταπέλτης:

«Τα τεστ αντιγόνου δεν πρέπει να εφαρμόζονται για τον έλεγχο σε αεροδρόμια ή σύνορα, κάτι το οποίο μπορεί να φαίνεται περίεργο. Η αλήθεια είναι ότι όλο το καλοκαίρι δεχόμασταν χιλιάδες δείγματα, τόσο από τα σύνορα του Προμαχώνα όσο και από τα αεροδρόμια, προκειμένου να ελέγξουμε αυτούς τους τουρίστες με την κλασική μοριακή μέθοδο PCR. Ο λόγος που ο ΠΟΥ δεν θεωρεί αξιόπιστα τα τεστ αντιγόνου είναι γιατί ακριβώς τα άτομα αυτά προέρχονται από χώρες με διαφορετικό επιπολασμό της νόσου, άρα δεν μπορούμε να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα με τη χρήση αυτών των τεστ στις συγκεκριμένες περιπτώσεις».

Όπως γίνεται αντιληπτό, όλο το καλοκαίρι έμπαιναν «τουρίστες» από τα σύνορα του Προμαχώνα και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στους οποίους, σύμφωνα με τα λεγόμενα της καθηγήτριας, δεν γινόταν ο σωστός έλεγχος! Γι’ αυτό γέμισε… κορωνοϊό η Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: Δημοκρατία

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ