Καθηγήτρια ΑΠΘ για rapid tests: «Ο ΠΟΥ συνιστά να μη χρησιμοποιούνται στα σύνορα»

Καθηγήτρια Μικροβιολογίας του ΑΠΘ αποκαλύπτει ότι στα σύνορα δεν γίνονταν το καλοκαίρι σωστοί έλεγχοι.

Must Read

«Βόμβα» από καθηγήτρια του ΑΠΘ, που θεωρεί αναξιόπιστα τα τεστ κορωνοϊού που έγιναν στα σύνορα του Προμαχώνα αλλά και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τον έλεγχο των ταξιδιωτών. Μάλιστα ο ΠΟΥ συνιστά να μη χρησιμοποιούνται πλέον αυτά τα τεστ αντιγόνου (τα γνωστά rapid tests).

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Κέντρο Αναφοράς SARS-CoV2 της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Γεωργία Γκιούλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της με θέμα «Γενικά χαρακτηριστικά του ιού SARS-Cov2 και η επιδημιολογία της νόσου που προκαλεί» στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε διαδικτυακά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ήταν καταπέλτης:

«Τα τεστ αντιγόνου δεν πρέπει να εφαρμόζονται για τον έλεγχο σε αεροδρόμια ή σύνορα, κάτι το οποίο μπορεί να φαίνεται περίεργο. Η αλήθεια είναι ότι όλο το καλοκαίρι δεχόμασταν χιλιάδες δείγματα, τόσο από τα σύνορα του Προμαχώνα όσο και από τα αεροδρόμια, προκειμένου να ελέγξουμε αυτούς τους τουρίστες με την κλασική μοριακή μέθοδο PCR. Ο λόγος που ο ΠΟΥ δεν θεωρεί αξιόπιστα τα τεστ αντιγόνου είναι γιατί ακριβώς τα άτομα αυτά προέρχονται από χώρες με διαφορετικό επιπολασμό της νόσου, άρα δεν μπορούμε να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα με τη χρήση αυτών των τεστ στις συγκεκριμένες περιπτώσεις».

Όπως γίνεται αντιληπτό, όλο το καλοκαίρι έμπαιναν «τουρίστες» από τα σύνορα του Προμαχώνα και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στους οποίους, σύμφωνα με τα λεγόμενα της καθηγήτριας, δεν γινόταν ο σωστός έλεγχος! Γι’ αυτό γέμισε… κορωνοϊό η Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This