Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

ΟΑΣΘ: Στους 35 οι θετικοί στον φονικό ιό εργαζόμενοι του οργανισμού

«Θα φτάσουμε τις 1000 δειγματοληψίες», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του οργανισμού

Σε 35 ανέρχονταν το πρωί της Τετάρτης τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Γιώργο Σκόδρα. 

Ο ίδιος τόνισε ότι περί τους 170 εργαζόμενους του ΟΑΣΘ βρίσκονται, πλέον, σε προληπτική καραντίνα, σε σύνολο 2.057, επισημαίνοντας ότι «στα 491 δείγματα, είχαμε (σήμερα) 31 (νέα) θετικά κρούσματα και αυτό είναι κάτι λιγότερο από 1,5% στο σύνολο του προσωπικού του οργανισμού».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «κάνουμε τεστ με δική μας πρωτοβουλία και με στόχο την προστασία του προσωπικού και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού», συμπληρώνοντας πως, σήμερα Τετάρτη, στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης ελήφθησαν για εξέταση 223 δείγματα και αύριο (Πέμπτη 12/11) θα ακολουθήσει αντίστοιχη διαδικασία σε αυτό του Φοίνικα και έτσι «θα φτάσουμε τις 1000 δειγματοληψίες».

Καλεί σε κινητοποιήσεις

Τους φόβους της πως οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις στον ΟΑΣΘ θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η ΔΑΣ του οργανισμού και αναφέρει ότι «η σημερινή κατάσταση δεν ήρθε τυχαία, ούτε έχει να κάνει με ανικανότητα της διοίκησης του οργανισμού και της κυβέρνησης. Έχει να κάνει με την πλήρη εφαρμογή της πολιτικής τους, του κόστους – οφέλους που κυριολεκτικά παίζει στα ζάρια την ίδια την ζωή των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ όσο και των λαϊκών στρωμάτων (επιβατικό κοινό)».

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί στην κινητοποίηση των συνδικάτων την Πέμπτη 19/11 για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συμμετοχή στην απεργία, στις 26/11.

(πηγή: ΑΠΕ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ