Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Ανεξέλεγκτο το «γκέτο» της Ομόνοιας! Λειτουργούν κανονικά τα μαγαζιά τους τη στιγμή που οι επιχειρήσεις γονατίζουν (video)

Το τέχνασμα που χρησιμοποιούν

Κι ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν επιδοθεί σε κυνηγητό μασκοφόρων προκειμένου να βεβαιώσουν πρόστιμα σε όσους δεν έστειλαν SMS ή δεν φόρεσαν σωστά τη μάσκα τους, το παρεμπόριο των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, δρα ανεξέλεγκτο.

Οι επιχειρήσεις δέχονται σφοδρό πλήγμα από το 2ο πανεθνικό lockdown, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν της οικογένειάς τους με το ευτελές βοήθημα των 532 ευρώ, όμως ουδείς ασχολείται με το «γκέτο» της Ομόνοιας που εξακολουθεί να επιδίδεται σε παράνομο εμπόριο.

Άνθρωποι χωρίς χαρτιά, χωρίς να τους απασχολεί ούτε κάν το απαραίτητο μήνυμα για τις μετακινήσεις, κυκλοφορούν χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας και ανοίγουν… κανονικά τα μαγαζιά τους.

Το τεχνασμα

Δημοσιογράφος του Star έκανε οδοιπορικό στα μικροκαταστήματα του κέντρου, γύρω από την πλατεία Ομονοίας, τα οποία όχι μόνο εξακολουθούν να δέχονται κανονικά πελάτες, αλλά δεν αρνούνται συναλλαγές με pos και φυσικά δεν κόβουν καμία απόδειξη, για ευνόητους λόγους.

Οι περισσότεροι από τους καταστηματάρχες, ανάμεσα τους και Έλληνες, χρησιμοποιούν ως τέχνασμα το γεγονός ότι επιτρέπεται να λειτουργούν για πώληση χονδρικής, αδιαφορώντας για τη νομοθεσία που προβλέπει η επιχείρηση να έχει κατεβασμένα ρολά. Μάλιστα, το γεγονός ότι τα μαγαζιά στο κέντρο παραμένουν ανοιχτά, προσελκύουν μετανάστες οι οποίοι συνωστίζονται για να ψωνίσουν, ενώ οι εικόνες στις οδούς Σοφοκλέους και Γερανίου είναι ανησυχητικές. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ