Τηλεργασία: Τρόποι για να μείνετε παραγωγικοί όσο θα εργάζεστε από το σπίτι

Τα tips που θα σας βοηθήσουν να μείνετε συγκεντρωμένοι

Must Read

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Εκείνοι που συγκεντρώνονται καλύτερα σε ένα περιβάλλον γραφείου κι εκείνοι που δουλεύουν καλύτερα απ’ την άνεση του σπιτιού τους. Παρόλα αυτά, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, θέλεις πάντα αυτό που δεν μπορείς να έχεις.

Όταν δουλεύεις σε ένα γραφείο με πολλούς εργαζομένους, πιθανόν να ονειρεύεσαι να μπορούσες να δουλέψεις απ’ το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σου. Εάν απ’ την άλλη δουλεύεις έτσι κι αλλιώς απ’ το σπίτι, πιθανόν ν’ αποζητάς τη ρουτίνα ή τις συζητήσεις με τους συναδέλφους ενός γραφείου.

Καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, αλλά όσοι ήδη δουλεύουν απ’ το σπίτι τους, θα γνωρίζουν ότι πολλές φορές είναι αδύνατο να παραμείνουν το ίδιο παραγωγικοί όπως σε ένα γραφείο.

Ποιο είναι το μυστικό; Συλλέξαμε για εσένα τους τρόπους για να παραμείνεις παραγωγικός τώρα που η δουλειά από το σπίτι αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας εν μέσω κορωνοϊού.

Δημιούργησε τον δικό σου χώρο

Το ότι δουλεύεις απ’ το σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι έναν χώρο, όπου ξέρεις ότι όταν θα κάθεσαι σ’ αυτόν θα ξεκινάς και ίσως να καταφέρνεις να τελειώνεις τη δουλειά σου. Αυτός ο χώρος θα μπορούσε να είναι ένα γραφείο, η τραπεζαρία ή η κουζίνα. Είναι σημαντικό να έχεις έναν σταθερό χώρο για να ξέρεις ότι όταν βρίσκεσαι σε αυτόν θα δουλεύεις κι όταν θα ολοκληρώνεις την εργασία, θα μπορείς να κάτσεις στον καναπέ για να δεις ταινίες κτλ. Παρόλα αυτά, όταν αρχίσει να σε κουράζει η ίδια θέση κάθε μέρα, δοκίμασε ν’ αλλάξεις χώρο. Για παράδειγμα, εάν έχει καλό καιρό κάτσε για λίγες ώρες στο μπαλκόνι.

Κάνε ένα διάλειμμα

Ή κάνε αρκετά μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια του οκταώρου. Σκέψου ότι είσαι στο γραφείο και θέλεις να φτιάξεις τη δεύτερη κούπα καφέ το πρωί ή θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα για το μεσημεριανό σου. Το ότι δουλεύεις απ’ το σπίτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι συνέχεια καθισμένος σε μια καρέκλα.

Απενεργοποίησε όλα τα social media

Ο μόνος τρόπος ν’ αποφύγεις να μην «χαζέψεις» για ώρες τις αναρτήσεις όσων ακολουθείς στο Instagram, το Facebook ή το Twitter είναι να τα απενεργοποιήσεις και να κάνεις ξανά log in στο τέλος της βάρδιας. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα φίλων και γνωστών, καλύτερα να προσπαθήσεις να απαντήσεις αφού έχεις τελειώσει τις υποχρεώσεις σου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This