Εξαδάκτυλος: «Κλειστά σχολεία και lockdown Μαρτίου – Η Θεσσαλονίκη στο πιο βαθύ σημείο του σκοταδιού» (video)

Οι αριθμοί που βλέπουμε είναι κάτι που ανέμεναν οι ειδικοί, είπε σε πιο ψύχραιμους τόνους η Αναστασία Κοτανίδου

Must Read

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι η αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ζήτησε άλλο επίπεδο μέτρων, πιο αυστηρό lockdown, στα επίπεδα του Μαρτίου. Ιδιαίτερα δραματική ήταν η αναφορά του στη Θεσσαλονίκη, ενώ ζήτησε και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πιο βαθύ σημείο του σκοταδιού που ζούμε όλοι. Νομίζω ότι ίσως χρειαστεί να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο μέτρων, σαν αυτό που υπήρχε την περασμένη άνοιξη στη χώρα μας. Ένα πιο αυστηρό lockdown. Θα πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις των πολιτών κι άλλο για να περιοριστεί αυτή η κατάσταση. Η αιμορραγία πρέπει πρώτα να σταματήσει και στη συνέχεια να αναστραφούν τα αποτελέσματά της», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο κ.Εξαδάκτυλος.

Για να συνεχίσει με την τηλεργασία και τα σχολεία: «Η τηλεργασία θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική στο μέγιστο και θα πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία καθώς ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας, λειτουργεί υπέρ της κυκλοφορίας του ιού. Είναι ώρα η Θεσσαλονίκη να περάσει στην επόμενη φάση των μέτρων».

Κοτανίδου: «Κρεβάτια θα βρούμε, γιατροί δεν υπάρχουν όσοι θα θέλαμε»

Η Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος, Εντατικολόγος και Πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας εντατικής θεραπείας εκτίμησε για τις επόμενες ημέρες, ότι οι αριθμοί που βλέπουμε είναι κάτι που ανέμεναν οι ειδικοί: «Ήταν η αιτία για το lockdown. Τα κρούσματα θα είναι σε αυτά τα επίπεδα, δεν θα δούμε μείωση των κρουσμάτων. Αν από τα μέσα της άλλης βδομάδας δούμε μείωση ή τουλάχιστον σταθεροποίηση θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Για τη Θεσσαλονίκη και τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, η κ.Κοτανίδου αποτύπωσε την κατάσταση και τη σοβαρότητά της, αποφεύγοντας τις δραματικές κορώνες συναδέλφν της: «Η Θεσσαλονίκη πιέζεται πάρα πολύ από άποψη διαθεσιμότητας κρεβατιών, όμως έχουμε τη δυνατότητα, να ανοίξουμε κι άλλα κρεβάτια. Δεν υπάρχουν τόσοι γιατροί, όσοι θα θέλαμε. Σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Λάρισα υπήρχαν πολλές διασωληνώσεις».

Για τη μεταφορά ασθενών, είπε: «Αν είμαστε τυχεροί και μπορούμε να μεταφέρουμε έναν άρρωστο σε ένα νοσοκομείο στην ίδια πόλη είμαστε τυχεροί, βλέπουμε άλλες χώρες της Ευρώπης να μεταφέρουν ασθενείς σε άλλες χώρες. Το πρωτεύον είναι να σώσουμε τον ασθενή, αν χρειαστεί να τον μεταφέρουμε με ασφάλεια σε άλλη μονάδα, θα το κάνουμε, ακόμα και σε άλλη πόλη».

Για το αν θα δούμε εικόνες Μπέργκαμο στη Θεσσαλονίκη η κυρία Κοτανίδου, εμφανίστηκε αισιόδοξη: «Αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί θα καταφέρουμε, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This