Τετάρτη 23/6/2021

Fake news: Δεν επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ σε άστεγο επειδή δεν είχε στείλει SMS!

Δυστυχώς η παραπληροφόρηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η είδηση ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε άστεγο για μετακίνηση χωρίς SMS.

Μάλιστα υπήρξε φωτογραφία στην οποία φαινόταν το έγγραφο στο οποίο αναγράφεται μια οδός χωρίς αριθμό, με το σχόλιο «Αστεγος» στο πεδίο για τον Ταχυδρομικό Κώδικα, ενώ η αιτιολογία αφορά την μετακίνηση χωρίς ειδοποίηση.

Κατόπιν επικοινωνίας των Ellinika Hoaxes με το γραφείο ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης μας γνωστοποιήθηκε πως:

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, προκύπτει πως το συγκεκριμένο έγγραφο είναι παραποιημένο.

Μάλιστα, ένα ακόμη στοιχείο προστέθηκε σήμερα σε αυτή την ιδιαίτερη υπόθεση καθώς τοπικό ειδησεογραφικό site έδωσε στη δημοσιότητα «τη γνήσια βεβαίωση επιβολής προστίμου» μέσω της οποίας επαληθεύεται πως το πρόστιμο τελικά δεν επεβλήθη σε άστεγο.

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε το έγγραφο που διαμοιράζεται από εχθές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αριστερά) και δεξιά το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της αλήθειας..

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ