Προσοχή: Ξεκινούν οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων του Νοεμβρίου

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού αυξάνεται στα 800 ευρώ για όσους τίθενται σε αναστολή για όλον τον μήνα (για τους υπόλοιπους πάει αναλογικά)

Must Read

Από σήμερα 15 Νοεμβρίου έχουν τη δυνατότητα εργοδότες και εργαζόμενοι να δηλώνουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας τις αναστολές των συμβάσεων για τον μήνα Νοέμβριο.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η αποζημίωση ειδικού σκοπού αυξάνεται στα 800 ευρώ για όσους τίθενται σε αναστολή για όλον τον μήνα (για τους υπόλοιπους θα πάει αναλογικά) , αντί των 534 ευρώ που ίσχυε ως τώρα. Εν ολίγοις, η ημερήσια αποζημίωση θα υπολογίζεται πλέον στα 26,66 ευρώ αντί των 17,8 ευρώ.

Καθώς το πανελλαδικό lockdown ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου, όσων η σύμβαση τέθηκε τότε σε αναστολή θα λάβουν για τον Νοέμβριο 640 ευρώ από το κράτος, αλλά οι εργοδότες θα πρέπει να τους καταβάλουν κανονικά το μέρος του ονομαστικού τους μισθού που αναλογεί στις μέρες που εργάστηκαν.

Αντιστοίχως, για τους εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, όπου το lockdown ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται σε 747 ευρώ.

Επομένως, 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν μόνο εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας από τον Οκτώβριο (π.χ. Κοζάνη και Καστοριά) και όσοι ανήκουν στους κλάδους επισιτισμού, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

Οι δηλώσεις των αναστολών γίνονται στην ιστοσελίδα https://supportemployees.services.gov.gr/ με χρήση των κωδικών του TaxisNet, αρχικά από τους εργοδότες και ακολούθως από τους εργαζομένους στις εξής ημερομηνίες:

  • Εργοδότες – εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή: από 15 Νοεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου.
  • Εργοδότες – εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που λειτουργούν, όμως είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ: από 15 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το υπουργείο Εργασίας, για τους εργαζομένους στις κλειστές επιχειρήσεις οι πληρωμές θα γίνουν το διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου, ενώ για τους εργαζομένους στις πληττόμενες επιχειρήσεις μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, μετά το… μπάχαλο που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την κυβέρνηση τηρείται σιγή ιχθύος αναφορικά με το Δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο θα είναι σημαντικά μειωμένο για όσους εργαζομένους έχουν τεθεί σε αναστολή από τον Μάιο και έπειτα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This