Αναστολή της εφαρμογής του νέου Πτωχευτικού κώδικα ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Γα να μη βρεθούν προ απροόπτου οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Must Read

Αναστολή εφαρμογής του νέου Πτωχευτικού μέχρι τις 17 Ιουλίου ζητά η ΓΣΕΒΕΕ.

Η πρόταση της Συνομοσπονδίας δεν εδράζεται μόνο στις συνθήκες διπλής κρίσης (υγειονομικής και οικονομικής) που βιώνει η χώρα, αλλά και στο εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό πλαίσιο που απομένει εντός του οποίου πρέπει να εκδοθούν κρίσιμοι κανόνες παράγωγου δικαίου (ΚΥΑ, ΥΑ, Εγκύκλιοι), καθώς ο νόμος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, δηλαδή 22 εργάσιμες ημέρες μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown (αυτό είναι υπό συζήτηση).

Η ΓΣΕΒΕΕ υποστηρίζει πως είναι παραπάνω από πιθανός ο κίνδυνος να βρεθούν προ απροόπτου οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις για πτωχεύσεις «μικρού» αντικειμένου και οι οποίες πλέον αυτοματοποιούνται.

Παραθέτει επίσης την ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη έχουν υπό κανονικές συνθήκες καταληκτική ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νόμου μεταφοράς της στο εθνικό δίκαιο τους την 17η Ιουλίου 2021. Προβλέπει ακόμη και δικαίωμα ετήσιας παράτασης έως τις 17 Ιουλίου 2022 για τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες κατά την εφαρμογή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This