Γ. Παυλάκης: «Δυστυχώς, δεν είμαστε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος πανδημίας»

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της κορύφωσης της πανδημίας έκρουσε ο Έλληνας ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, επισημαίνοντας ότι ήταν μεγάλο λάθος η χαλάρωση της κοινωνίας το καλοκαίρι, καθώς, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια έξαρση του κορωνοϊού.

«Δυστυχώς, δεν είμαστε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος. Την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να προετοιμαστείτε να βλέπετε να ανεβαίνουν τα κρούσματα. Ήταν μεγάλο λάθος η χαλάρωση της κοινωνίας το καλοκαίρι. Είμαστε αντιμέτωποι με μια έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεν ξέρω πού θα φτάσουν τελικά, θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση πάρει τα σωστά μέτρα και αν η κοινωνία ακολουθήσει» ανέφερε ο κ. Παυλάκης και πρόσθεσε:

«Να κάνουμε ό,τι ενοχλεί τον ιό και όχι ό,τι βολεύει εμάς. Η καραντίνα θα πρέπει να έχει τη μορφή που είχε την άνοιξη, αλλιώς δεν θα έχει αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την «Δημοκρατία», ο ερευνητής διαβεβαίωσε ότι «η πανδημία θα περάσει» και χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χορήγηση του εμβολίου, το οποίο αναμένεται από την άνοιξη του 2021, τονίζοντας ότι η αποτελεσματικότητά του θα είναι συνδυαστική με τα υπόλοιπα μέτρα που θα ισχύουν.

«Τον επόμενο χρόνο προσβλέπουμε σε φοβερές βελτιώσεις, το να ξαναβρούμε κομμάτια από τη ζωή μας. Τώρα προέχει να αντιμετωπίσουμε το τσουνάμι» είπε.

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι η πανδημία θα αφήσει μακροχρόνιο πρόβλημα στην οικονομία και την υγεία, ωστόσο πρόσθεσε καθησυχαστικά: «Όταν τα πράγματα αρχίσουν να βελτιώνονται, θα συνεχίσουν να βελτιώνονται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This